Antena Meniu Search
x

Video Magdalena a investit 4.000 de lei ca să nu mai aibă nevoie de maşină în oraş. Nu regretă deloc: "Ajung mult mai repede"

Benzina şi motorina sunt tot mai scumpe, aglomeraţia din marile oraşe e tot mai mare. Nu e de mirare deci că românii trec la trotinetele electrice. Vânzările au crescut cu aproape 20%, faţă de anul trecut. Interes mare există şi pentru scutere şi biciclete.

Alin Stan
de Alin Stan

la 09.09.2023, 20:16

Vezi și

Magdalena şi-a lăsat maşina parcată în faţa blocului şi preferă să iasă la plimbare cu trotineta. Deşi a costat-o peste 4.000 de lei, spune că investiţia merită toţi banii. 

Magdalena, client: Am circulat cu cele de pe stradă şi acum am venit să mă echipez ca să merg regulamentar. Credeam că niciodată nu o să mă urc pe trotinetă, dar acum nu mă mai pot dezlipi de ea. Mai rapid pentru mine, ajung când vreau mult mai repede. 

Cele mai vândute trotinete au un preţ cuprins între 1500 şi 2.500 de lei

Segmentul premium porneşte de la peste 3.000 de lei. 

Pe acelaşi subiect

Ştefan Alexandru, reprezentant magazin: Vânzările au crescut în medie cu 15% pe modelele electrice.

Reporter: Ce modele se caută?

Ştefan Alexandru, reprezentant magazin: Foarte mult modelele pentru adulţi, cele care au o autonomie mai mare în kilometri şi care se încarcă foarte repede. În medie, cam toate trotinetele au o autonomie de 30 de km şi timpul de încărcare undeva la 4 ore. 

Căutate sunt de asemenea şi bicicletele electrice, al căror preţ ajunge şi la 8.000 de lei. 

Ştefan Alexandru, reprezentant magazin: Avem o creştere a vânzărilor de 30 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Ele sunt limitate la 25 de kilometri, după care ai nevoie de un permis special pentru ce depăşeşte. 

Şi vânzările de scutere electrice au crescut semnificativ

Alin Stan, reporter Observator: Vânzarea scuterelor electrice, comparativ cu anul trecut, a crescut cu peste 40%. Cei care vor să-şi cumpere un astfel de scuter electric, pot aplica inclusiv la Programul Rabla Plus şi primesc un voucher de până la 26.000 de lei. 

Bucureștenii ar putea decide dacă pe străzile Capitalei se va mai circula cu trotinetele electrice în regim self-service. Viceprimarul general vrea să facă un referendum în acest sens. Constanţa a interzis deja închirierea acestor mijloace de transport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Magdalena a investit 4.000 de lei ca să nu mai aibă nevoie de maşină în oraş. Nu regretă deloc: "Ajung mult mai repede"