Antena Meniu Search
x

Video Mamaia are restaurante pentru toate buzunarele. Cum arată o porție ieftină de mâncare în cea mai scumpă stațiune de pe litoral

În restaurantele de la malul mării, e loc la masă pentru toată lumea. Pentru cei care au buget mai mic, toate staţiunile au autoserviri unde meniurile sunt între 20 şi 25 de lei. Pentru turiştii care vor preparate elaborate, există cherhanale şi terase de lux unde preţurile pornesc de la 100 de lei. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 16.07.2022, 20:36

Vezi și

În Mamaia găsim de toate pentru toţi: şi pentru cei care vor lux şi răsfăţ fără să se uite la bani şi pentru cei care au un buget calculat strict. La un restaurant la modă de pe malul mării, preţurile pornesc de la 22 de lei pentru o ciorbă şi ajung la 100 de lei porţia de peşte. 

Alexandru Soutner, proprietar restaurant: La noi e o bucătărie mediteraneană, de la produse româneşti tradiţionale, icre, hamsie, fasole bătută până la la fructe de mare, calcan, carne, steak-uri şi aşa mai departe. 

În Mamaia se găsesc și restaurante unde meniul zilei este 23 de lei

Elena Cuşu, proprietar restaurant: Conţine nuggets de pui, cartofi prăjiţi, castraveţi, chifle, deci un meniu complet, găsiţi de asemenea şi apă la 6 lei. 

Pe acelaşi subiect

Preţul unei cafele începe de la opt lei, iar pentru ceva dulce trebuie să mai scoatem din buzunar cel puţin şase lei. În medie.

În Eforie Sud, staţiune care parcă a renăscut în acest sezon, la mare căutare sunt restaurantele cu specific pescăresc. 

Ilie Petre, manager cherhana Eforie: De la hamsie prăjită la biban de mare, borş, storceag, fructe de mare, calamari, creveţi, midii, midii în sos, rapane, tot ce ţine de paneuri. Pentru o familie de doi copii şi doi adulţi undeva la 150 de lei. 

În Costinești, staţiunea tineretului, la autoserviri preţurile încep de la 20-25 de lei suta de grame de diferite tipuri de peşte. Şi nu lipsesc ofertele. 

Georgeta Kreici, administrator terasă: Pentru turiştii avem ofertă de la 21.30 la ora 22.00, 50 la sută la toată mâncarea de la raft. Dumnealor mulţumiţi că pot cumpăra mai ieftin, noi fericiţi că nu rămânem cu mâncarea. 

Restaurantele cu autoservire sunt pe placul tinerilor, care vor să se bucure de o vacanţă frumoasă cu o cheltuială cât mai mică. 

Tot mai puțini turiști în Mamaia. Sudul litoraluli e la modă acum

La mare, în aceste zile, sunt mai puţini turişti decât sperau cei din industrie. În Mamaia gradul de ocupare este de 60 la sută în plin sezon. 

Alexandru Soutner, proprietar restaurant: În plus faţă de alţi ani le dăm o distanţă de 300 de metri până la plajă, parcare de un milion pe zi.

Sudul litoralului în schimb e pe val în acest an cu un grad de ocupare de 80 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Mamaia are restaurante pentru toate buzunarele. Cum arată o porție ieftină de mâncare în cea mai scumpă stațiune de pe litoral