Antena Meniu Search
x

Video Mamaia, părăsită după ce turiştii au fost puşi în faţa unei alegeri "grele": dau 100 de lei pe zi pe parcare sau îşi iau mâncare şi cazare

Mamaia a rămas singură. Singura staţiune de la mare cu taxă de parcare. Primăria Mangalia a scos taxa în toate staţiunile din sudul litoralului, iar în celelalte nu era nici până acum. Turiştii au început să evite Mamaia, unde cu banii daţi pe o săptămână de parcare poţi să mai iei două nopţi de cazare.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 16.07.2022, 08:29

Vezi și

Cândva denumită perla litoralului românesc, Mamaia este acum mai mult goală. Deşi suntem în plin sezon estival. Mulţi au fugit de tariful de parcare. Porneşte de la 4 lei pe oră şi ajunge la peste 90 de lei pentru o zi. "E scump, e foarte scump", se plânge un şofer. Un alt turist spune că de 100 de lei poate face altceva: "Să mănânc ceva, să beau ceva"

Citește și: Destinații de vis aproape de București. Unde te poți relaxa vara aceasta

Parcare gratuită în Mamaia, doar noaptea

Faţă de anul trecut, gradul de ocupare în Mamaia a scăzut cu 20%. Primarul vrea să ia măsuri. Însă, doar noaptea. "Între orele 22 şi ora 8, parcarea să fie gratuită în toată Constanţa, că nu putem discrimina, să spunem doar de Mamaia", a declarat Vergil Chiţac, primarul din Constanţa. "Sperăm că se va implementa foarte rapid. Dacă nu este suficientă, să găsim alte soluţii", spune Ionuț Nedea, patron agenție de turism.

Pe acelaşi subiect

La doi paşi de Mamaia, parcările şi plajele sunt mereu pline. "În Năvodari, pe promenada din dreptul plajelor, parcarea este gratuită pentru turiştii care vin aici", arată Andreea Filip, reporter Observator. "Atâta timp cât turiştii aduc bani la economia locală, mi se pare logic", comentează un bărbat din Năvodari. 

Taxă de parcare anulată în staţiunile din sudul litoralului

Parcarea este gratuită şi în sudul Litoralului. Începând de astăzi, Primăria Mangalia a anulat taxa în toate cele şase staţiuni administrate. Până acum, era 3 lei pe oră sau 15 lei pe zi. "Am pierdut turiştii străini şi nu vreau să-i pierdem şi pe cei din România. Plăteşti locul de parcare. După aceea, te gândeşti că şezlongul e 60-70 de lei...", spune Cristian Radu, primarul din Mangalia. "Parcările sunt problema nevralgică a staţiunilor. Oamenii vin destul de speriaţi", crede Linica Stan, hotelier şi preşedinte OMB.

Nici în Eforie sau Costineşti turiştii nu sunt nevoiţi să plătească pentru parcarea publică. Aşa că Mamaia rămâne singură în top la tariful de parcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Mamaia, părăsită după ce turiştii au fost puşi în faţa unei alegeri "grele": dau 100 de lei pe zi pe parcare sau îşi iau mâncare şi cazare