Antena Meniu Search
x

Video Prețul berii pe litoral, în funcție de zonă și stațiune. Cel mai ieftin este la supermarket

Căldură mare stinsă cu un pahar cu bere? Nu sună rău deloc. Turiştii de pe litoral îşi potolesc setea cu preţuri pentru toate buzunarele. Dintr-un capăt în celălalt al litoralului, însă, preţurile se dublează. Chiar şi aşa, nimeni nu rămâne...pe uscat. Cine face economie cumpără bere de la magazin şi se bucură de ea direct pe plajă. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 04.07.2022, 21:14

Vezi și

Sunt peste 30 de grade pe plajă, nisipul e încins, setea e mare, iar toate drumurile turiştilor duc către terase. Căldura merge stinsă numai bine cu o halbă cu bere rece ca gheaţa. Românii însetaţi plătesc însă, diferit, pentru micile plăceri în funcţie de staţiune.

Prețurile diferă de la o stațiune la alta, dar și în funcție de zona din stațiunea respectivă. În Nordul litoralului, la Mamaia, turiştii nu se uită la bani. Distracţie să fie, iar băutura să curgă râuri-râuri. O zi de plajă trece altfel cu o bere lângă şezlong. Pentru o bere la draft, turiştii plătesc aici 13 lei. Cu şapte lei în plus, dacă băutura e la sticlă. 

La Năvodari, prețul unei beri la draft poate să coste între 7 și 8 lei, dar poate să ajungă și la 15 lei. În zona cluburilor vorbim de prețuri și mai mari, 25 de lei sticla. 

Berea de la supermarket, cea mai ieftină variantă

Pe acelaşi subiect

Pentru cei care vor să își gestioneze mult mai economic bugetul de vacanță pot să își cumpere berea de la supermarketuri, aflate în apropiere. Aici prețurile sunt între 3 și 5 lei. Aşa că mulţi dau o fugă la supermarket între două ture de bronz. 

Turist: Când ne deshidratăm, venim şi ne mai hidratăm un pic.

Turist: Ne-am oprit la Brăila, am luat câteva beri şi sunt bune pentru plajă. 

Cât costă o bere în Vama Veche

În Sudul litoralului, preţurile sunt la jumătate. Şapte lei costă aici berea la draft. În Vama Veche, o bere costă dublu la terasă faţă de una cumpărată de pe stradă. 

Ana Maria Ştefan - reprezentant terasă: Vindem bere şi la draft şi la sticlă. Pleacă de la 15 lei berea la draft şi poate ajunge până la 22 lei în fucţie de marcă. 

Andreea Filip, reporter Observator: Dacă preţul unei beri la draft la o terasă din Vama Veche, cu vedere frontală spre mare este 13 lei. Aici, pe aleea din centrul staţiunii găsiţi la jumătate de preţ, 6 lei. 

Berea este băutura preferată a românilor, potrivit studiilor oficiale. Asta ne clasează pe podium, la consum în lume, cu medalia de bronz. Fiecare dintre noi, în medie, se răcoreşte cu 100 de litri de bere pe an. Însă, piaţa este în uşoară cădere. Din cauza pandemiei, a inflaţiei şi a războiului din Ucraina, berarii au înregistrat pierderi de 10 la sută în primele patru luni ale acestui an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Prețul berii pe litoral, în funcție de zonă și stațiune. Cel mai ieftin este la supermarket