Antena Meniu Search
x

Video Marţi începe Rabla 2024. Cum poate un şofer să primească primă de 16.000 de lei prin Rabla Clasic

Primăvara vine cu o veste foarte bună şi pentru şoferi! Pentru aceia care vor să-şi înnoiască maşina! De marţi, de la ora 10, ia startul programul Rabla 2024: E continuarea, practic a unuia dintre cele mai de succes programe guvernamentale. 

de Redactia Observator

la 17.03.2024, 13:33

Vezi și

Recorduri şi câteva modificări majore. Programul se adresează în continuare persoanelor fizice sau juridice care pot da la schimb o maşină mai veche de 15 ani sau cu normă de poluare Euro 3 sau mai mică. Iar la cumpărare eligibile sunt maşinile clasice cele cu propulsie hibridă sau cele full eletric. Vorbim de fonduri record, 1 miliard de lei pentru Rabla Plus şi 300 de milioane pentru Rabla Clasic.

Un program care se va derula în două faze, iar prima dintre ele începe marţi la ora 10 şi va dura până pe 19 septembrie.

Condiţiile de anul acesta pentru Rabla Clasic şi Plus

La Rabla Clasic, lucrurile sunt oarecum simple. Se pot casa cel mult 2 autovehicule vechi, pentru primul se primesc 7.000 de lei iar pentru al doilea încă 3.000. Maşina cumpărată nu trebuie să fie mai scumpă de 60.000 de euro cu TVA inclus. Se păstrează şi sistemul de ecobonusuri, fiecare în valoare de 1.500 de lei şi am făcut un calcul pentru cea mai mare primă care poate fi încasată. Vorbim de 16 mii de lei dacă bifaţi următorul scenariu: Casaţi două maşini mai vechi de 15 ani, cu Euro 3 şi doriţi să cumpăraţi o maşină cu GPL care în plus nu generează mai mult de 120 de grame de Dioxid de carbon pe kilometru. Sunt 4, maxim de ecotichete aici şi vorbim exclusiv de Rabla Clasic! 

Avem o modificare majoră şi la Rabla Plus, un program care pare să fi fost victima propriului succes. Ecotichetul a fost injumătăţit de la 10.000 de euro, anul trecut, care era cea mai generoasă bonificaţie din Europa, a ajuns acum la aproximativ 5.000 de euro, 25.500 de lei. Motivul? Autorităţile consideră că preţul maşinilor electrice a scăzut îndeajuns de mult iar cota de piaţă a acestora a urcat satisfăcător, în 2023 a ajuns la 43.3 %. Şi tot ca o noutate, estetică de această dată, de anul acesta maşinile cumpărate prin acest program vor avea un sticker pe ele, pentru a le repera în trafic. 

Mai multe detalii despe valorile de eco-bonus găsiţi AICI

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Marţi începe Rabla 2024. Cum poate un şofer să primească primă de 16.000 de lei prin Rabla Clasic