Antena Meniu Search
x

Video Meniul de Crăciun, "preparat" de firmele de catering. Cât costă o oală cu 20 de sarmale

Cine nu vrea să-şi mai bată capul cu pregătirea bunătăţilor pentru masa festivă, le poate comanda. La firmele de catering, sună deja telefoanele pentru comenzile de Crăciun. Companiile care livrează mâncare au stabilit deja ofertele și prețurile preparatelor: o oală cu 20 de sarmale costă 100 de lei. Anul trecut, piaţa de catering valora peste 5 miliarde de euro.

de Angela Bertea

la 10.12.2023, 18:16

Vezi și

Mese îmbelşugate, preparate de alţii. Aşa vor sărbători multi romani Craciunul. De la aperitive, la ciorbe şi sarmale, toate sunt pregătite să fie împachetate şi livrate la destinaţie. În restaurantele tradiţionale din zona Bucovinei, comanda minimă începe de la 280 de lei. "Am pregătit coşuri speciale pe care fiecare şi-l poate configura în funcţie de preferinţe. În pachetele pentru sărbători, aceştia pot pune de la sarmale, ciorbe, friptură, tochitură. Cozonaci, plăcinte poale în brâu, papanaşii tradiţionali", a declarat Daniela Popescu, reprezentant restaurant.

Unul din patru romani comandă mâncare gătită

Şi cofetăriile au deschis listele online pentru comenzile de Crăciun. Cei care vor să aibă prăjituri pe mesele de sărbători pot comanda până la mijlocul lunii decembrie. Preţul unui kilogram şi jumătate de cozonac porneşte de la 130 de lei, iar biscuiţii costă 60 de lei pentru 800 de grame. "Vom avea cozonac glazurat cu nuci pralinate, cozonac cu rahat şi nucă, asortate, fursecuri vegane cu vişine şi cornuleţe cu magiun. Online se poate face comanda. Va fi cu ridicare de aici şi cu livrare prin toată ţara", a declarat Anda Apalaghiei, reprezentant cofetărie. Pentru platourile traditionale cu carne de porc, preţurile încep de la 250 de lei. "Coşul de anul acesta are cârnăciorii sticks uşor picanţi, un kaiser, mulchiuleţ montana şi muchiul file, cârnaţi măcelăreşti, tocaţi aşa mare, cu busuioc, pastrama de purcel, salam de vită cu miez de nucă", a declarat Irina Iacob, reprezentant băcănie.

Unul din patru romani comandă mâncare gătită, arată datele companiei Hospitality Culture Institute. În oferta firmelor de catering, salata boeuf costă 70 de lei, o oală cu sarmale 100 de lei, iar o jumătate de kilogram de murături costă 20 de lei. În schimb, cei care vor să se bucure de o masă de lux de sărbători plătesc cel puţin 140 de lei de persoană. Meniul poate conţine: bruschete, ruladă din carne de porc, frigărui de somon şi cozonac din partea casei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Meniul de Crăciun, "preparat" de firmele de catering. Cât costă o oală cu 20 de sarmale