Antena Meniu Search
x

Video Domeniile în care se dau cele mai mari salarii din România. Venitul mediu a ajuns la 7.000 de lei pe lună

Cu toate că salariile au crescut în România, puţini ne mai permitem să acoperim toate cheltuielile astfel încât să rămânem şi cu bani economisiţi.

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 17:54

Vezi și

Începutul de an ne-a adus, în medie, salarii mai mari cu până la 15% în multe domenii. Este concluzia celei mai cunoscute platforme de joburi care a făcut şi o listă cu cele mai profitabile meserii. Cât despre primul loc... nicio surpriză aici. Cei care lucrează în IT continuă să fie cel mai bine plătiţi angajaţi din România, cu câştiguri medii nete de 7.000 de lei pe lună.

Cei care activează în project management sunt aproape la fel de norocoşi, cu un salariu mediu de 6.000 de lei. Podiumul celor mai bănoase domenii se încheie cu cel bancar, însă nici comerţul online, marketingul sau asigurările nu sunt de neglijat. Cu 4.500 de lei sunt recompensaţi cei care au ales aceste domenii.

Harta judeţelor fruntaşe la salarii

Bucureştiul conduce clasamentul zonelor cu cele mai mari venituri. În ziua de salariu, locuitorii Capitalei sunt mai bogaţi, în medie, cu 5.000 de lei, fiind urmaţi de clujeni, timişoreni şi sibieni.

Pe acelaşi subiect

De altfel, salariile din Sibiu au crescut cel mai mult faţă de anul trecut, cu 30%. Şi celor care trăiesc în Braşov, Iaşi şi Ilfov începutul lui 2023 le-a adus venituri mai mari, însă doar cu 15% faţă de finalul anului trecut. La polul opus, în Vrancea, Galaţi şi Vaslui nu se câştigă mai mult de 3.400 de lei net pe lună, în medie. 

Cele mai profitabile domenii

IT: 7.000 de lei/lună

project management: 6.000 de lei/lună

banking: 5.500 de lei/lună

telecomunicaţii: 5.000 de lei/lună

Harta celor mai mari salarii, în medie

Bucureşti: 5.000 de lei net/lună 

Cluj: 4.800 de lei net/lună  

Timiş: 4.700 de lei net/lună  

Sibiu: 4.500 de lei net/lună

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Domeniile în care se dau cele mai mari salarii din România. Venitul mediu a ajuns la 7.000 de lei pe lună