Antena Meniu Search
x

MINIVACANŢA de Sfânta Maria, la munte: Locurile de cazare din Predeal sunt ocupate 100%

Sute de turişti sunt aşteptaţi în minivacanţa de Sfânta Maria în staţiunile montane din judeţul Braşov, la Predeal toate locurile de cazare fiind rezervate atât în pensiuni cât şi în hotelurile din staţiune, iar la Poiana Braşov, Bran-Moieciu, Râşnov gradul de ocupare depăşeşte 80%.

- Wikipedia

Sute de turişti sunt aşteptaţi în minivacanţa de Sfânta Maria în staţiunile montane din judeţul Braşov, la Predeal toate locurile de cazare fiind rezervate atât în pensiuni cât şi în hotelurile din staţiune, iar la Poiana Braşov, Bran-Moieciu, Râşnov gradul de ocupare depăşeşte 80%.

'Este ocupat peste tot la Predeal. Multe persoane care nu şi-au făcut rezervări din timp caută acum locuri de cazare, dar este foarte greu să mai găseşti ceva. Preţurile sunt acceptabile şi pleacă de la 120 de lei camera cu mic dejun la pensiuni, până la 300 de lei camera la un hotel de patru stele. La hotelurile de trei stele preţurile încep de la 170 de lei şi poate ajunge la 250 de lei. Toate pensiunile şi hotelurile au pregătit pentru turişti diferite promoţii pentru SPA-uri, dar şi alte surprize', a declarat, Cătălin Câmpeanu, de la Asociaţia Naţională de Promovare a Turismului Predeal.

Potrivit sursei citate, în perioada minivacanţei turiştii pot participa la spectacole, concursuri, concerte care au loc în staţiune. De asemenea, în weekend, în parcul de lângă gară, vânătorii de munte au pregătit o tiroliană pentru turişti, trageri la ţintă şi alte concursuri. Telescaunul de la Clăbucet va fi la dispoziţia turiştilor, iar cei care doresc să ajungă la cabana Gârbova pot parcurge o parte din traseu folosind acest mijloc de transport.

La Poiana Braşov, peste 80% din locurile de cazare au fost ocupate. Preţurile pornesc de la 200 de lei camera pe noapte şi pot ajunge la 179 de euro camera pe noapte la hotelurile de trei stele, au declarat reprezentanţii Asociaţiei de Turism Poiana Braşov.

Pe acelaşi subiect

Foarte căutate sunt în această perioadă şi pensiunile din zona Bran Moieciu, unde rezervările se apropie de 90% au precizat reprezentanţii Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC)- filiala Braşov.

Preţurile pleacă de la 120 de lei camera, în care este inclus şi micul dejun şi pot ajunge la 250 de lei, în funcţie de clasificarea pensiunii. Turiştii sunt aşteptaţi cu produse tradiţionale ecologice specifice zonei, plimbări cu căruţa, foc de tabără la pădure, acces la piscină şi diverse jocuri pentru copii, dar pot lua parte şi la prepararea meniurilor cu care vor fi serviţi.

Şi Castelul Bran şi-a adaptat programul la numărul mare de turişti aflaţi în zonă.

'Am modificat programul zilei de luni de la ora 10,00 în loc de 12,00, din cauza numărului mare de turişti care vizitează Castelul în această perioadă. Acest program a fost schimbat de câteva săptămâni pentru a elimina cozile de la casa de bilete. Cei care ne vizitează pot poposi în Parcul Regal, lângă lac, unde pe lângă atmosfera foarte plăcută pot savura o cafea, un ceai sau alte băuturi răcăritoare de la Casa de Ceai recent modernizată, pot asculta muzică', a afirmat Bogdana Balmuş, PR-ul Castelului Bran.

Zona Râşnovului va fi, de asemenea, plină de turişti. Cetatea Râşnov, Parcul cu dinozauri, Peştera de pe Valea Cetăţii, Centrul oraşului recent modernizat, liftul cu cremalieră care face legătura între Cetate şi centrul oraşului sunt atracţiile zonei. Potrivit primarului Liviu Butnariu, până la jumătatea lunii iulie, Râşnovul a fost vizitat în acest an de peste 270.000 de turişti.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri economice » MINIVACANŢA de Sfânta Maria, la munte: Locurile de cazare din Predeal sunt ocupate 100%