Antena Meniu Search
x

Video "Mirosul de mașină nouă este inegalabil, este cel mai frumos parfum!" Românii cumpără tot mai puține vehicule la mâna a doua

Românii au început să-şi schimbe preferinţele când vine vorba de alegerea unei maşini. Tot mai mulţi îşi cumpără autoturisme noi în detrimentul celor rulate, despre care spun ei că pot avea probleme tehnice sau un istoric necunoscut al accidentelor. Programele de mediu Rabla au impulsionat această tendință, precum și rezolvarea problemelor de livrare apărute după pandemie.

Claudiu Crăciunică
de Claudiu Crăciunică

la 24.08.2023, 14:57

Vezi și

Înmatriculările de maşini noi au crescut cu 23% în primele şapte luni ale acestui an, iar cele second hand au înregistrat o scădere de aproape 20% față de perioada similară a anului trecut.  În anii trecuţi in România se înmatriculau 3 sau chiar 4 maşini rulate la una nouă. Anul acesta însă raportul este de doi la unu, asta înseamnă ca parcul auto din România întinereşte. Specialiştii însă ne avertizează că e posibil să fie doar o tendinţă temporară. pentru că maşinile livrate anul acesta, au fost comandate acum un an sau poate chiar acum doi ani.

Adrian Mitrea, jurnalist auto: "Ceea ce cu adevarat poate să-ți întinerească un parc auto este și o mentalitate a clientului care să vrea sa cumpere mai nou din diverse motive: poate că are niște impozite mai mici, poate că vrea o mașină cu o tehnologie mai avansată, mai puțin poluantă, și ceva mai fiabilă."

"Întotdeauna o să aleg o mașină nouă. Mirosul de mașină nouă este inegalabil, este cel mai frumos parfum..."

"Eu aș alege o mașină nouă! Pentru că nu ai probleme, nu riști să nu fi fost bine întreținută, să nu fi fost într-un accident."

Pe acelaşi subiect

"Îmi plac mașinile noi pentru că doar eu le folosesc, aşa una deja folosită pare că nu mai e a mea complet."

Pandemia, o lovitură pentru industria auto mondială

Întârzierile din lanţul de aprovizionare şi livrare pentru maşini noi au aparut odată cu pandemia.

Adrian Mitrea, jurnalist auto: "Nu toate mărcile au revenit la situația pre pandemie să spunem, adică termenele de livrare nu au scăzut la un nivel normal la toate mărcile din piață, însă multe dintre ele, aș spune majoritatea, au început să rezolve problemele cu livrarea." 

Maşinile s-au scumpit în ultimii doi ani cu peste 10%, dar constructorii susţin că există şi promoţii la unele modele. 

Adrian Sandu, Asociația Constructorilor de Mașini din România: "Ofertele pe care le prezintă consumatorilor cu privire la posibilitatea de cumpărare, achizitie a acestora, a vehiculelor respective, a modelelor, a noutăților care apar în gama fiecărui constructor și totodată reducerile de achiziție, mai ales atunci când sunt folosite programele Rabla și Rabla Plus."

În primele şapte luni au fost casate aproximativ 45.000 de maşini mai vechi de 15 ani prin programele Agenţiei de Mediu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » "Mirosul de mașină nouă este inegalabil, este cel mai frumos parfum!" Românii cumpără tot mai puține vehicule la mâna a doua