Antena Meniu Search
x

Video Începe programul Rabla Local. Condiţiile pentru a primi suma de 3.000 de lei

Începe noul program Rabla Local. Unul mult aşteptat, dar tot amânat. Românii vor putea să își caseze maşinile mai vechi de 15 ani, fără să fie obligați să își cumpere altele noi. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 30.07.2023, 19:35

Vezi și

Stimulentul acordat pentru casarea şi radierea unui autovehicul uzat este de 3.000 de lei, din care 600 de lei sunt din banii suportaţi de cele 500 de primării înscrise în program, iar 2.400 de lei din finanţarea alocată din Fondul pentru Mediu.

Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de către AFM. Cei interesaţi trebuie să ştie ca mâine la ora 10.00 se deschid listele, iar înscrierile se încheie în 31 august, ora 16:30 sau până cand se epuizează bugetul alocat fiecărei localităţi.

Românii pot astfel să-şi caseze maşinile mai vechi de 15 ani, fără să fie obligați să își cumpere una nouă. Dar au obligaţia ca în următorii trei ani să-şi achiziţioneze un vehicul cu o normă de poluare de minimum euro 5. Important de menţionat, cei care solicită casarea trebuie să fie proprietarii în acte ai autoturismului de cel puţin 5 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Stiri economice » Începe programul Rabla Local. Condiţiile pentru a primi suma de 3.000 de lei