Antena Meniu Search
x

Mobilă românească din lemn masiv, prea scumpă pentru piața autohtonă. Care sunt cauzele

Cine vrea să îşi amenajeze casa cu mobilă românească, din lemn masiv, are nevoie de un buget pe măsură. Preţurile au crescut în ultimul an din cauza crizei de angajaţi.

de Redactia Observator

la 16.09.2019, 00:59

Vezi și

Cine vrea să îşi amenajeze casa cu mobilă românească, din lemn masiv, are nevoie de un buget pe măsură. Preţurile au crescut în ultimul an din cauza crizei de angajaţi. În timp ce românii cu bugete mari se orientează spre piese de mobilier lucrate de producătorii noştri, cei care nu sunt dispuşi să plătească mii de euro pentru un dormitor sau o bucătărie cumpără mobilă din import, mai simplă şi mai ieftină. 

Românii au pretenţii tot mai mari atunci când vine vorba de amenajarea locuinţei. Mulţi caută produse rare sau unicat care să le personalizeze casa. Acest producător a transformat defectele unei bucăţi de lemn în artă. Astfel, piesele de mobilier nu pot semăna între ele.

O masă poate ajunge, cu TVA, şi la 700 de euro. Un pat realizat tot din lemn masiv costă în jur de 500 de euro. Doar românii cu venituri mari îşi mai permit mobila românească făcută pe comandă. Ceilalţi, cumpără piese de serie din import.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi această industrie se confruntă cu o mare provocare: lipsa forţei de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Mobilă românească din lemn masiv, prea scumpă pentru piața autohtonă. Care sunt cauzele