Antena Meniu Search
x

Video Nereguli grave în Hala Obor: carnea, ţinută în tăvi ruginite şi tranşată pe tejghea. Controale ANPC după un material Observator

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au retras astăzi de la vânzare o tonă de carne de miel, în piaţa Obor. Controlul vine în urma unui material Observator, care prezenta cum sunt vânduţi mieii, din coșuri ruginite. Şi nu sunt singurele nereguli descoperite. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 20.04.2022, 20:12

Vezi și

După ce reporterii Observator au filmat în exclusivitate modul în care era depozitată carnea de miel în Hala din Obor şi au prezentat imaginile reprezentanţilor ANPC, aceştia din urmă au dispus controale: 24 la număr.

Nereguli grave: cum era depozitată carnea

Inspectorii au găsit nenumărate nereguli. Carnea nu era ţinută în frigider, ci în cărucioare sau tăviţe metalice ruginite şi neigienizate. Era tranşată direct pe cartoane ori tejghea, fără mănuşi, iar vânzătorii foloseau instrumente neigienizate.

Sancţiuni de peste 380.000 de lei

Au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 380.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate de la vânzare 800 de kilograme de carne în valoare de peste 30.000 de lei. Patru magazine şi două raioane au fost închise până la rezolvarea neregulilor. Comercianţii vor avea la dispoziţie două săptămâni să se conformeze. 

Reprezentanţii ANPC anunţă că vor fi controale şi în perioada următoare şi îi avertizează pe clienţi să aibă grijă de unde cumpără şi cum sunt depozitate produsele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Nereguli grave în Hala Obor: carnea, ţinută în tăvi ruginite şi tranşată pe tejghea. Controale ANPC după un material Observator