Antena Meniu Search
x

Video Carnea de miel e vândută direct din coşuri de cumpărături ruginite, în cea mai mare piaţă din ţară: "Cum să fie periculos?" ANPC promite controale

În cea mai mare piaţă din ţară, la Obor, carnea de miel se vinde direct şi fără acte din coşuri de cumpărături ruginite. Nu e ambalată, nu e ţinută la frigider, iar angajaţii o tranşează direct pe tejghea, fără să poarte mănuşi.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 17.04.2022, 19:40

Vezi și

Imaginile filmate de reporterii Observator au ajuns la şeful ANPC care promite controale. Până când vor fi luate însă măsuri clare, clienţii se înghesuie să cumpere un miel mai ieftin, chiar dacă îşi pun sănătatea în pericol. În cărucioare de fier murdare, pe cartoane şi fără niciun fel de ambalaj. Aşa e transportată carnea de miel în vechea hală de la Piaţa Obor.

  • Reporter: De ce îi transportaţi aşa, în cărucioare? Nu e periculos pentru cei care cumpără?
  • Comerciant: Cum să fie periculos?

Alţi comercianţi nu ştiu nici de unde vine carnea pe care o vând. Am tot încercat până acum să dăm de administratorul din vechea hală de la Piaţa Obor însă până acum nu ne-a răspuns la telefon. Încercăm să-l sunăm din nou. Se pare că nu doreşte să fie deranjat. Echipa Observator a trimis imaginile Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor. Instituţia promite controale. "Din păcate, cei care sunt acolo par să nu înţeleagă că există nişte reguli care trebuie respectate. Acolo, lucrurile lasă mult de dorit", a declarat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC.

De clienţi însă nu duc lipsă comercianţii. La tarabele cu carne de miel sunt cozi. Principalul motiv pentru care aleg oamenii să cumpere din astfel de locuri îl reprezintă preţul. Medicii ne avertizează însă asupra pericolelor. "Vorbim despre Campylobacter, despre salmoneloză, ca boală. Toxiinfecţia cu Campylobacter, de exemplu, este cu simptome imediate. Vărsătură, durere de cap, de multe ori există şi infecţii care afectează nervul optic", a declarat Lygia Alexandrescu, nutriţionist.

Specialiştii ne recomandă să cumpărăm carnea din locuri unde e păstrată la frigifer şi să fim atenţi de unde provine. "Se comercializează numai dacă au acel certificat de sănătate publică veterinară, care este foarte clar stipulat pe carne, este ca o ştampilă şi de marca de sănătate. Sunt cele două lucruri fără de care nu cumpărăm carnea de miel", a declarat Lygia Alexandrescu, nutriţionist. Un kilogram de carne de miel este la jumătate de preţ în vechea hală din Obor faţă de un supermarket.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Carnea de miel e vândută direct din coşuri de cumpărături ruginite, în cea mai mare piaţă din ţară: "Cum să fie periculos?" ANPC promite controale