Antena Meniu Search
x

Video Nereguli grave în mai multe depozite de fructe şi legume din Ilfov şi Dâmboviţa. Amenzi de peste 121.000 de lei de la ANSVSA

Fructe şi legume alterate, spaţii de depozitare insalubre, dar şi suspiciuni de contaminare cu pesticide. Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii sanitar veterinari în mai multe depozite din Ilfov şi Dâmboviţa. Vorbim despre o acţiune fulger, în urma căreia au fot aplicate şi sancţiuni. 

de Redactia Observator

la 31.05.2023, 13:54

Vezi și

Inspectorii sanitar-veterinari au controlat în cursul zilei de ieri 13 depozite de fructe şi legume din judeţele Dâmboviţa şi Ilfov. În urma acestor acţiuni, o unitate a fost închisă, alte două au fost suspendate şi s-au aplicat 9 amenzi în valoare totală de 121.000 de lei. 

Totodată, s-au reţinut peste 20.000 de kilograme de legume şi fructe - lămâi şi ceapă - şi s-au luat probe pentru a verifica dacă fructele şi legumele găsite în depozite nu au depăşit nivelul de pesticide admis. 

Neregulile găsite au fost diverse: de la spaţii neigienice în care stăteau paleţii de fructe şi legume, la depozitare necorespunzătoare (produse bune de consum şi produse alterate găsite în acelaşi loc), etichetare greşită, dar şi absenţa fişelor care atestă sănătatea personalului din depozite. 

Aceste controale vin în contextul scandalului de la Buzău de la începutul lunii mai, unde doi cultivatori au fost prinşi cu peste 400 de litri de pesticide.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Nereguli grave în mai multe depozite de fructe şi legume din Ilfov şi Dâmboviţa. Amenzi de peste 121.000 de lei de la ANSVSA