Antena Meniu Search
x

Video Noi măsuri pentru reducerea facturilor la energie, de la 1 februarie. Scade plafonul la curent şi gaz, crește limita de consum

Coaliţia de guvernare a decis să plafoneze din nou preţul energiei electrice şi al gazelor. Pentru consumatorii casnici, plafonul scade de la un leu pe kilowatt la 80 de bani. Iar la gaze va fi o reducere a plafonului cu şase bani pe kilowatt. De asemenea, se majorează limita de consum pentru care sunt valabile aceste reduceri. Premierul Nicolae Ciucă a mai spus că cele aproximativ un milion de facturi eronate la gaze, din ultimele luni, vor fi recalculate. 

de Redactia Observator

la 18.01.2022, 08:35

Vezi și

Decizia a fost luată aseară, după o şedinţă a coaliţiei de guvernare. 

Nicolae Ciucă, premierul României: La energie plafonul să scadă de la la un leu la 0,8 lei per kW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de kW, la 500 de kW pentru care se calculează acest preţ.

Astfel, după ce se aplică şi compensarea acordată de guvern, consumatorii casnici vor ajunge că plătească 68 de bani pentru un kilowatt. Plafonul va fi redus şi la gaze. 

Nicolae Ciucă, premierul României: Plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei per kilowatt, iar limita de consum pentru cinci luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 de kilowatti.

Pe acelaşi subiect

Guvernul a mărit şi discountul aplicabil la facturi de la 33 la 40 la sută. Astfel, un kilowatt va ajunge la preţul de 22 de bani. 

Nicolae Ciucă, premierul României: De asemenea, pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industrie alimentară, se va asigura un preţ de 0,37 lei per kilowatt.

Peste un milion de facturi vor fi refăcute

Premierul Nicolae Cică a reunoscut, aseară şi faptul că în jur de un milion de facturi la gaze au fost calculate greşit

Nicolae Ciucă, premierul României: Am luat decizia ca toate facturile să fie stornate, cele care au fost emise greşit să fie stornate şi retrimise fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalităţi.

Noile măsuri vor fi adoptate printr-o ordonanţă de urgenţă care va fi adoptată, cel mai târziu, săptămâna viitoare. Plafonările se aplică începând cu 1 februarie şi până pe 31 martie. Impactul bugetar pentru aceste două luni este estimat la 3 miliarde de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Noi măsuri pentru reducerea facturilor la energie, de la 1 februarie. Scade plafonul la curent şi gaz, crește limita de consum