Antena Meniu Search
x

Noile salarii ale aleşilor au fost făcute publice! Salariul Preşedintelui României este mai mic decât cel al secretarului general al Camerei Deputaţilor.

Noile salarii ale aleşilor au fost făcute publice! Vă înşelaţi dacă credeţi că leafa preşedintelui e cea mai mare, aşa cum poate ar fi normal.

Vezi și

Noile salarii ale aleşilor au fost făcute publice! Vă înşelaţi dacă credeţi că leafa preşedintelui e cea mai mare, aşa cum poate ar fi normal. Numai că în România nu se întâmplă lucruri normale, astfel că salariul şefului statului este mai mic decât cel al secretarului general al Camerei Deputaţilor. 

Sunt diferenţe uriaşe între indemnizaţiile demnitarilor sau salariile funcţionarilor parlamentari şi salariile angajaţilor de rând din Parlament. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, are o indemnizaţie de 16.675 de lei, aproape cât Preşedintele României, care primeşte lunar 17.400 de lei. Klaus Iohannis nu câştigă, însă, cei mai mulţi bani. Secretarul general din Parlament este cap de listă cu un salariu brut de 17.900 de lei. 

În administraţia prezidenţială un consilier prezidenţial pleacă acasă lună de lună cu 15.225 de lei şi un consilier de stat cu 11.600 de lei.

Discrepanţa veniturilor vine din faptul că majorarea salariilor a fost aplicată de la 1 iulie doar pentru deputaţi şi senatori, nu şi pentru restul bugetarilor din aparatul Parlamentului. Statutul funcţionarilor publici parlamentari este altul decât statutul funcţionarilor publici. Aşadar, simplii funcţionari nu sunt la fel de norocoşi. Un consilier parlamentar are 8.859 de lei, iar un consilier din birourile parlamentare câştigă 3.811 lei. 

3.703 de lei primeşte un şofer care lucrează la Parlament, pe când un şofer de la birourile parlamentare ia un salariu de 1.450 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Noile salarii ale aleşilor au fost făcute publice! Salariul Preşedintelui României este mai mic decât cel al secretarului general al Camerei Deputaţilor.