Antena Meniu Search
x

Video Noua lege RCA. Șoferii cu mașina avariată sau care rămân fără permis pot suspenda polița de asigurare auto

Veşti bune pentru şoferi. În cazul neplăcut în care rămâneţi fără permis, există şi o posibilă parte plăcută. Pe perioada în care sunteţi pietoni, vă veţi putea suspenda poliţa de răspundere civilă auto. Prevederea apare în noua lege RCA, care este acum în stadiul de proiect. Şi nu este singura schimbare care îi vizează direct pe şoferi. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 03.10.2023, 17:41

Vezi și

"Toate aceste modificări ar putea să intre în vigoare din ianuarie 2024. De altfel, există și o directivă europeană în acest sens, pe care autoritățile o vor transpune în legislația de la noi. Directiva europeană se aplică în mod obligatoriu de la începutul anului viitor. Una dintre cele mai importante modificări se referă la faptul că, de anul viitor, am putea cere suspendarea contractului RCA. Se poate întâmpla asta numai în anumite condiții: dacă am rămas fără permisul auto sau avem mașina avariată. O altă modificare importantă se referă la mașinile care circulă pe stradă sau sunt staționate. Autoritățile vor să verifice dacă șoferii au sau nu RCA valabil, așa că toate mașinile vor fi monitorizate în perioada următoare", a transmis reporterul Observator Mădălina Chițac. 

"Pentru a suspenda polița trebuie să ne adresăm în primul rând asiguratorului, să îi spunem faptul că dorim acest lucru și să aducem aceste dovezi potrivit cărora avem mașina avariată sau am rămas fără permisul auto. În perioada în care avem RCA suspendat mașina trebuie să fie ținută într-un spațiu privat și nu ținută pe stradă. Pentru prelungirea perioadei este necesar un act adițional. Toate aceste modificări au fost transmise de către ASF spre Ministerul de Finanțe, iar în perioada următoare ar urma să vedem un proiect pus în transparență decizională, iar până la final adoptată o hotărâre în acest sens și modificată legea RCA", a precizat Mădălina Chițac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Noua lege RCA. Șoferii cu mașina avariată sau care rămân fără permis pot suspenda polița de asigurare auto