Antena Meniu Search
x

Video O celebră staţiune de pe litoral ar putea avea la vară condiţii de lumea a treia: fără şezlonguri, umbrele sau toalete

Unde vom mai face plajă la vară, nu se ştie. Operatorii din turism se tem deja de un sezon estival eşuat. Asta pentru că, spun ei, nu vor reuşi să obţină de la Primărie, în timp util, avizele de funcţionare şi nu vor putea amenaja plajele. Multe dintre contractele de închiriere au expirat, iar noile licitaţii, care ar fi trebuit organizate de Ministerul Mediului, întârzie.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.03.2023, 19:53

Vezi și

O bombă ecologică. În asta riscă să se transforme cele mai multe plaje din Mamaia şi Constanța. 200 de contracte de închiriere a sectoarelor de nisip au expirat, iar asta înseamnă că administratorii sunt legaţi de mâini.

Condiții de lumea a treia pe litoralul românesc

Andreea Filip, reporter Observator: Există șanse ca turiștii care vor veni vara aceasta la mare sa nu găsească utilităţi, aici, pe plajă. Fără șezlonguri, fără umbrele și fără toalete pentru că operatorii din turism nu au timp suficient să obțină avizele.

Marcela Amet - administrator plajă: Imaginaţi-vă că eu vin cu copilul la plajă şi există situaţia în care copilul meu trebuie să meargă la o toaletă pe care nu o să o găsesc. Îmi voi pune copilul undeva să facă, nu? Asta înseamnă că pe plaje, asta înseamnă că în apa mării. Cu siguranţă că vor pleca. pentru sănătatea lor şi a copiilor lor.

Pe acelaşi subiect

Operatorii aruncă vina în curtea Ministerului Mediului care propune ca licitaţiile să se organizeze la Bucureşti. Anul trecut, ideea era respinsă ferm.

Tánczos Barna, ministrul Mediului: Administrarea plajelor, din punct de vedere turistic, cu siguranţă nu trebuie să se facă la Maramureş, nu în Harghita la noi şi nu la Bucureşti.  

Oriunde se va lua decizia, pentru sezonul estival ar putea fi prea târziu. 

Constantin Cârlan - operator plajă: Să zicem că licitaţia va fi pe 5 aprilie. Pe data de 20 s-ar termina licitaţiile, că sunt foarte multe contracte încheiate, se încheie contractele noi, apoi operatorul de plajă începe să se autorizeze. Deci noi nu suntem gata pe 1 Mai, începem să ne autorizăm.

Temerea este că turiştii vor pleca spre alte destinații. Până şi rezervările early booking vin anul acesta cu o atenţionare scrisă privind organizarea proastă şi startul incert de sezon.

Corina Martin - președinte onorific RESTO: Sunt în aer, pot să spun, condiţiile şi facilităţile pe care le-au achiziţionat deja de turiştii români. Nu ştim ce va fi pe plajă. De fapt, pot să spun că ştim, plaje goale.

Operatorii de plajă vin cu o soluţie: toate contractele expirate ar putea fi prelungite. Însă Ministerul Mediului spune că aşa ceva nu se va întâmpla.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » O celebră staţiune de pe litoral ar putea avea la vară condiţii de lumea a treia: fără şezlonguri, umbrele sau toalete