Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Clădirile care ar putea fi demolate pe litoral. Proprietarii, avertizaţi că au două zile ca să le pună ei la pământ

Cu nici două luni înaintea să înceapă sezonul estival, litoralul este nisipul nimănui. Plajele sunt pline de baruri şi restaurante ilegale, multe dintre ele periculoase pentru turişti. Trei instituţii de stat îşi pasează răspunderea, fiecare, cu argumente legale. Iar zeci de şantiere continuă lucrările, deşi au fost oprite de autorităţi.

de Andreea Filip

la 02.03.2023 , 20:12

Staţiunile din sudul litoralului sunt pline de restaurante şi beach baruri ilegale, iar unele sunt un pericol pentru turişti. Autorităţile nu rezolvă problema, doar pasează răspunderea: Inspectoratul de Stat în Construcţii spre Primărie, Primăria la Inspectoratul pentru Construcţii şi Apele Române.

Cristian Radu - primar Mangalia: Au trimis-o greşit. Trebuia să o trimită la Apele Române, pentru că ei sunt proprietarii plajelor. Sunt probleme şi în Neptun, sunt probleme şi pe cordonul Saturn-Venus. Dacă luaţi un contract de la Apele Române şi vedeţi clar că au, vorbim de o construcţie poate de 90 de metri pătraţi, construcţia poate are chiar 300 de metri pătraţi.

Dorin Jeanu, primar Costineşti: Trebuia de ISC , dar bănui că nu au avut timp să se ocupe de toate localităţile în parte, toate UAT-urile şi ne vom face şi noi treaba prin birourile de urbanism.

Vezi și

Paul Racoviţă, director ISC: Competenţa de a ţine evidenţa lucrărilor fără autorizaţie sau cu nerespectarea autorizaţiei revine în integralitate, 100%, emitentului de autorizaţie conform competenţelor, deci primăriei.

Zeci de clădiri, restaurante și beach baruri zac, fără forme legale, pe plajele din toate staţiunile.

Pe litoral există, însă, şi probleme mult mai mari

Anca Nedea - Organizația Patronală Mamaia Constanta: S-au construit chiar hoteluri pe plajă sau blocuri, apartamente. Ăsta e cazul cel mai grav. Ar trebui ca plaja să fie protejată, pentru că este resursă naturală strategică a ţării.

Odată ce au fost notificaţi, proprietarii unor astfel de construcţii, amplasate fără forme legale direct pe plajă, au la dispoziţie 48 de ore să le dărâme. În caz contrar, vor fi demolate.

Şi la Năvodari, controalele Inspectoratului de Stat în Construcţii au scos la iveală nereguli grave. Peste 300 de clădiri au fost verificate, iar 55 de şantiere au fost închise. Investitorii au contestat, însă, amenzile şi au continuat lucrările. 

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Clădirile care ar putea fi demolate pe litoral. Proprietarii, avertizaţi că au două zile ca să le pună ei la pământ