Antena Meniu Search
x

Video Patru oraşe din România vor avea zbor direct spre mare. Turiştii vor ajunge de 16 ori mai rapid pe litoral

Sute de mii de români din nordul şi vestul ţării vor putea să ajungă mai repede la mare. Patru oraşe din Moldova, Banat şi Transilvania vor avea la vară zboruri directe spre Mihail Kogălniceanu, aeroportul de lângă Constanţa. Asta înseamnă că vor ajunge şi de 16 ori mai repede la mare decât până acum.

de Redactia Observator

la 01.03.2023, 19:57

Vezi și

Zborurile spre litoral vor decola joia şi duminică de la Timişoara şi Cluj-Napoca şi o dată pe săptămână de la Suceava şi Oradea. 

Cristian Bărhălescu - manager agenție turism: Este în fiecare piaţă o anumită sumă de clienţi care îşi doresc să vină către litoral românesc cu avionul datorită infrastructurii, datorită orelor pe care le-ar petrece în trafic şi confortului.

Cu avionul, localnicii din Oradea vor călători până la Constanţa de 16 ori mai rapid decât cu trenul. Nici nu maşina nu este mai bine pe şosele din România. Trebuie să îşi ia concediu şi pentru drum.

În fiecare duminică, începând cu 22 iunie şi pe 17 septembrie, orădenii vor putea zbura spre litoral. Dacă cu autoturismul parcurgem cei aproape 880 în cel puţin 11 ore, cu avionul, într-o oră şi jumătate, suntem la un pas de plajă.

Pe acelaşi subiect

Un pas pe care putem să-l facem cu taxiul sau cu transportul în comun. Autobuzul face 50 de minute între aeroport şi Constanţa, circulă din oră în oră şi costă 13 lei.

Localnic: Ne-am planificat deja vacanţa la mare, prima vacanţă, ne bucurăm de această rută.

Reporter: Ce v-a descurajat până acum să nu mergeţi pe litoralul românesc?

Localnic: Groaza! Groaza de drum şi cu copii după tine, atâtea ore de stres şi de nervi în trafic. Sincer, eu zic că merită. Undeva la 3 mii de lei, pentru două persoane m-am uitat, la demipensiune şi zbor inclus.

Cât costă un bilet din Suceava spre litoral

Şi localnicii din Suceava vor avea avion spre litoral. În fiecare joi. Din Suceava până pe aeroportul Mihai Kogălniceanu cu avionul facem o oră şi 15 minute. Cel mai ieftin bilet porneşte de la 300 de lei şi include un bagaj mic, de până la 6 kilograme.

Localnic: Da, aş merge. Clar. Că nu avem autostradă în Moldova, normal că aş merge.

Localnic: Nu îmi place litoralul românesc. Problema mea personală. Prefer să merg în altă parte.

Operatorii iau în calcul extinderea serviciilor aeriene dacă va exista cerere.

Magda Grădinariu - manager agenție de turism: Vom face mult mai uşor pachete către litoral, nu vom vinde doar cazări şi servicii la sol, ci aducem un plus clienţilor noştri. Un avantaj financiar, de timp, de comoditate.

Peste un milion de români şi-au făcut anul trecut vacanţa pe litoral

Până acum, dacă românii ar fi ales călătoria cu trenul ar fi trebuit să schimbe trei garnituri şi să îndure cel puţin 17 ore de mers continuu. Într-adevăr ar fi fost cea mai ieftină variantă - doar 234 de lei dus. Dacă ar fi mizat pe varianta maşinii personale, confortul ar fi fost mai mare, dar tot ar fi durat cel puţin 11 ore pentru a ajunge la destinaţie. Evident dacă nu întâmpină ambuteiaje.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Patru oraşe din România vor avea zbor direct spre mare. Turiştii vor ajunge de 16 ori mai rapid pe litoral