Antena Meniu Search
x

Video La munte sau la mare? Cu ce au ieşit mai câştigaţi turiştii care au ales să se relaxeze în weekend pe pârtii sau pe faleză

Două anotimpuri la alegere în ultimele zile de vacanţă pentru elevi. Pe multe pârtii din ţară s-a schiat fără oprire. Pe litoral, în schimb, temperaturile extrem de ridicate au adus mai repede primăvara şi au scos turiştii la o plimbare pe faleză.

de Redactia Observator

la 25.02.2023, 21:41

Vezi și

Ultimul weekend oficial de iarnă şi de vacanţă pentru elevi a venit cu zăpadă din abundenţă în toate staţiunile montane din ţară. În Poiana Braşov, turiştii nu s-au dat duşi de pe pârtii. 

Distracţie pe pârtiile de schi

"O să le povestesc (n.r. prietenilor) ce frumos a schiat fetiţa mea. Foarte frumos a schiat, a învăţat mult acum, în vacanţa asta", spune o femeie. "În continuare sunt condiţii bune şi ce să zic, sperăm să ningă, că totuşi ne-ar ajuta ceva şi de sus", zice un bărbat. "Mie îmi place, îmi place că e cald, că nu am îngheţat", adaugă o tânără. 

Chiar şi la lăsarea serii, turiştii au continuat să urce pe pârtie. Vremea a fost perfectă. "10 pârtii de schi sunt deschise în staţiunea Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru chiar dacă temperatura atmosferică, la această oră, este de 6 grade Celsius. Iar pentru amatorii sporturilor de iarnă care nu se mai dau plecaţi de pe pârtie, nocturna este aprinsă pe Pârtia Bradul", spune Claudiu Loghin, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

În Borşa, iubitorii sporturilor de iarnă s-au echipat corespunzător şi au înfruntat viscolul pentru o doză de distracţie şi adrenalină. Mai ales că stratul de zăpadă proaspătă a fost de peste 20 de centimetri. Tot în Maramureş, la Cavnic, turiştii au luat pauză de la distracţie. Din cabanele călduroase, au admirat cum se aştern fulgii mari de zăpadă.

Vreme de primăvară la mare 

La polul opus, turiştii de pe litoral au avut parte de pe un weekend autentic de primăvară. Faleza de la cazino a fost plină, iar temperaturile au fost perfecte pentru o plimbare. termometrele au indicat astăzi chiar şi 20 de grade Celsius. 

"Am venit puţin să ne bucurăm de privelişte şi de vremea plăcută. Prima oară la mare pentru cea mică", spune un tată. "Întotdeauna e ceva nou. Simţim mereu nevoia să venim", adaugă partenera sa. Şi cei mici s-au bucurat să petreacă ultimele zile de vacanţă la soare. "E superb. Se simte bine briza valurilor", spune o fată. 

Alţii nu s-au mulţumit doar cu o plimbare la pas. Au vurt să iasă în evidenţă şi au intrat cu maşina pe o plajă din Vama Veche. În cele din urmă au rămas şi împotmoliţi. Cei patru teribilişti riscă amenzi de până la 10.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » La munte sau la mare? Cu ce au ieşit mai câştigaţi turiştii care au ales să se relaxeze în weekend pe pârtii sau pe faleză