Antena Meniu Search
x

O companie de succes din Finlanda deschide o unitate de producţie în România. Peste 350 de locuri de muncă, puse la dispoziţie

Compania finlandeză Nokian Tyres anunţă că va continua să facă angajări pentru noua unitate de producţie de anvelope din Oradea, judeţul Bihor. Pentru anul 2024 sunt disponibile aproximativ 350 de posturi, dedicate atât managerilor, cât şi operatorilor din zona de producţie.

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 19:11

O companie de succes din Finlanda deschide o unitate de producţie în România. Peste 350 de locuri de muncă, puse la dispoziţie
O companie de succes din Finlanda deschide o unitate de producţie în România. Peste 350 de locuri de muncă, puse la dispoziţie

”Nokian Tyres continuă să facă angajări pentru noua unitate de producţie din Oradea, judeţul Bihor. Pentru anul 2024 sunt disponibile aproximativ 350 de posturi, dedicate atât managerilor, cât şi operatorilor din zona de producţie. Cu toţii vor avea şansa de a lucra în cadrul primei fabrici cu zero emisii de CO2 din industria anvelopelor, unde producţia va începe, potrivit estimărilor, în a doua jumătate a anului viitor”, anunţă compania.

Candidaţii sunt invitaţi să aplice online

În total, Nokian Tyres va crea în Oradea aproximativ 550 de locuri de muncă. Compania finlandeză anunţă că fabrica, cu o valoare estimată la 650 de milioane de euro şi echipată cu tehnologie Industry 4.0., este proiectată să asigure un maximum de eficienţă şi de grijă faţă de mediul înconjurător şi bunăstarea localnicilor.

“Construcţia fabricii noastre din Oradea marchează începutul unei călătorii remarcabile, iar pentru asta avem nevoie de o echipă puternică. La ora actuală se lucrează intens atât pe şantier, cât şi în departamentul de Resurse Umane, pe măsură ce ne pregătim să primim peste 500 de oameni bine pregătiţi în echipa noastră. Toţi cei interesaţi sunt invitaţi să aplice”, spune Susanna Tusa, Director General, Vice Preşedinte al Nokian Tyres Romania Operations şi lider al proiectului fabricii din România.

Pe acelaşi subiect

La începutul anului 2024 se va forma o Echipă de Lansare, care va participa, pe parcursul primăverii, la un stagiu de pregătire oferit de Nokian Tyres la sediul companiei din oraşul Nokia, Finlanda. Fabrica din România va face parte din reţeaua globală de producţie a Nokian Tyres, alături de celelalte unităţi din Finlanda şi Statele Unite ale Americii. Capacitatea anuală de producţie va fi de 6 milioane de anvelope, cu potenţial de extindere în viitor.

Fabrică destinată producţiei de anvelope

Fabrica se va concentra pe producţia de anvelope pentru autoturisme şi SUV-uri de mari dimensiuni, care vor fi vândute în principal pe piaţa din Europa Centrală. Locaţia va găzdui, de asemenea, o unitate de distribuţie pentru depozitarea şi distribuţia anvelopelor. Suprafaţa construită însumează aproximativ 100.000 mp.

Investiţia totală în construirea de la zero a fabricii este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro, ceea ce reprezintă una dintre cele mai valoroase investiţii din România, din ultimii ani.

Nokian Tyres dezvoltă şi produce anvelope premium. Ca parte a grupului său, lanţul de distribuţie Vianor oferă anvelope şi servicii pentru maşini. În 2022, vânzările nete ale segmentelor companiei au totalizat 1,350 de miliarde de euro. La sfârşitul anului 2022, avea aproximativ 3.300 de  specialişti. Nokian Tyres este listată pe Nasdaq, la Helsinki.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » O companie de succes din Finlanda deschide o unitate de producţie în România. Peste 350 de locuri de muncă, puse la dispoziţie