Antena Meniu Search
x

Video O tânără din Constanţa şi mama ei şi-au transformat pasiunea în afacere. Din mâinile lor ies păpuşi unicat, iubite de copii şi colecţionari

Joaca cu păpuşile nu este doar pentru copii. O pot face şi oamenii mari. Ştie asta o tânără din Constanţa, care, de la pasiunea pentru păpuşi a pornit o afacere. Alături de mama ei crează păpuşi unicat, care sunt populare atât printre copii, cât şi printre colecţionari. Unele dintre creaţiile ei au fost folosite şi pe post de cadou de pensionare.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 09:09

Vezi și

Odată ce păşeşti în atelierul Elenei, ai impresia că ai intrat într-o lume de basm. Economista, care are şi diplomă de psiholog, nu a uitat niciodată să se joace cu păpuşile. Iar mai nou a început să le şi creeze. Iar pasiunea a ajuns în scurt timp o afacere. În care a cooptat-o şi pe mama ei. "Mama este foarte pricepută să tricoteze încă de când eu eram mică. Am zis că de ce să nu facem din asta un mic buisness, un atelier. Şi a ieşit ... eu zic că a ieşit bine", spune Elena Ioniţă, creator de păpuşi.

Din pasiunea pentru păpuşi, mama şi fiica au pornit o afacere

Până în prezent, din mâinile lor au ieşit peste 100 de păpuşi unicat. Sunt apreciate atât de copii, cât şi de colecţionari. Fiecare păpușă este creată manual. "Se ataşează nişte năsturaşi care să susţină membrele şi arată cam aşa în forma ei brută, să zicem." După ce sunt asamblate, păpuşile prind culoare datorită mamei Elenei care alege cu grijă vestimentaţia. "Urmeză partea de îmbrăcat, unde intervine mai mult mama mea", explică Elena Ioniţă.

Urmeaza aplicarea părului, dar şi alegerea unui chip perfect pentru papuşă, de multe ori unul personalizat. "Am avut clienţi care au solicitat astfel de păpuşi cadou inclusiv pentru doamne profesoare care au ieşit la pensie şi au solicitat o păpuşă care să întruchipeze persoana respectivă."

Cât durează confecţionarea unei păpuşi unicat

Crearea unei păpuşi poate dura zece ore. Acestea au 45 de centimetri, sunt făcute pentru copiii de la doi ani în sus şi pot fi spălate la maşină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri economice » O tânără din Constanţa şi mama ei şi-au transformat pasiunea în afacere. Din mâinile lor ies păpuşi unicat, iubite de copii şi colecţionari