Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Păpuşile handmade, mai uşor de făcut ca niciodată: cum îţi poţi "fabrica" propria păpuşă în 5 paşi simpli

Acum, cei îndrăgostiţi cu adevărat de păpuşi nu le mai cumpără fizic, ci şi le pot face singuri. Este ideea Nicoletei Aniţăi, de suflet şi de afacere. Pe scurt, are un site unde vinde know-how-ul. Şi este cu atât mai fascinant cu cât avantajele sunt mai multe.

de Rosse Stan

la 12.08.2021 , 12:48

Este relaxant pentru psihic să faci o păpuşă, o poţi face apoi în scop educativ- împreună cu copilul tău, si unde mai pui ca va ieşi exact cum îşi doreşte beneficiarul şi creatorul.

"Ideea mi-a venit chiar făcând o păpuşă, atunci am avut declicul, mi-am dat seama că eu plec de la un tipar şi am zis... de ce să încerc să vând păpuşa, când pot să vând tiparul? Şi dacă eşti începător, nu ai cum să nu te descurci", a declarat Nicoleta Aniţăi, designer de păpuşi. Practic, Nicoleta vinde un set de instrucțiuni care vine la pachet cu toate șabloanele necesare pentru a coase o păpușă. Sigur, ei îi este mai uşor decât nouă, căci are ajutor: 6 câini și 4 pisici care o susțin... moral. Ba uneori şi fizic. Mai ales Bubu.

"Prima dată îşi dowloadează fişierul, după care decupează tiparul, îşi alege materialele TAIE şi apoi decupează pe contur, după care ia acul şi aţa şi se apucă de asamblat. Am ajuns în faza în care ne apucăm de cusut. Cine are maşină de cusut o poate folosi, cine nu, coase de mână. Sunt curioasă dacă sunt mai multe tipuri de cusături. Primul tip e însăilatul. Este o cusătură foarte lejeră. Cu cât pasul e mai mic, cu atât mai rezistentă. Cel mai reztent tip de cusătură este însă, tighelul. El poate ţine loc de maşină de cusut. Mai sunt 2 tipuri de cusături care se fac pe margine. Surfilul oblic şi surfilul drept", a mai declarat Nicoleta Aniţăi.

Vezi și

Bucățile de material pot fi și dintr-un tricou vechi. Se cos pe dos, cu o ață groasă pusă în două, iar tipul de cusătură potrivit în acest caz este tighelul. "Astea o să rămână deschise. Înainte să umplem corpul, îi ataşăm mâinile şi picioarele. Umplutura poate să fie o pernă veche, că nu toată lumea are. Se continuă până în dreptul locurilor unde se ataşează mâinile şi picioarele. Ca să putem face piciorul, trebuie să le ataşăm. Se cos pe dos şi pe urmă se întorc pe faţă. După ce am ataşat totul, o închidem şi de data asta folosim surfilul oblic", mai spune Nicoleta.

Gura păpuşii se desenează cu un creion, se atașează obrajii și ochii, de preferat cu un pistol de lipit. Iar celor care vor să îşi facă o afacere din asta, noi şi Nicoleta le spunem că pot vinde păpușile, dar cu mențiunea sursei paternului.

Rosse Stan Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Păpuşile handmade, mai uşor de făcut ca niciodată: cum îţi poţi "fabrica" propria păpuşă în 5 paşi simpli