Antena Meniu Search
x

Video Ordonanţa de urgenţă pregătită de Guvern: mai puţini români ar putea primi facturi plafonate la curent

Toamna se numără promisiunile fără acoperire. Mai puţini români ar putea primi facturi plafonate la curent. Pragul de consum va scădea si asta înseamnă că oamenii care vor depăşi, vor plăti facturi mai mari.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 31.08.2022, 21:44

Vezi și

Mâine ar urma să fie adoptată ordonanţa de urgenţă care să prevadă aceste schimbări din domeniul energiei. Cea mai importantă modificare se referă la pragul până la care consumatorii casnici vor beneficia de un preţ plafonat la energie electrică. Este foarte posibil ca acest prag să scadă de la 300 de kilowati pe oră, cât era în momentul de faţă, până la 255 de kilowaţi pe oră. Asta înseamnă că un număr mai mic de consumatori vor beneficia de această schemă de plafonare.

Cum arată acum schema de plafonare

În momentul de faţă, la energie electrică plătim 68 de bani per kilowat oră, în cazul în care consumăm până în 100 de kilowaţi oră. Atunci când consumul este între 100 şi 300 kilowaţi oră, atunci preţul creşte până la 80 de bani per kilowat oră. La gaze, consumatorii casnici au un preţ plafonat de 31 de bani per kilowat oră, iar aici nu există limită de consum.

Este foarte posibil ca în ordonanţa de mâine, 1 septembrie, să apară şi un alt punct care să prevadă crearea unui fond, adică toate companiile din energie să plătească bani în aşa fel încât să poată fi susţinută această schemă de compensare. Este posibil ca schema de compensarea să fie prelungită până în vara anului viitor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Ordonanţa de urgenţă pregătită de Guvern: mai puţini români ar putea primi facturi plafonate la curent