Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video OUG 84 antidrog. Cum se modifică ordonanţa care lasă şoferii prinşi drogaţi fără permis

Controversa testelor antidrog continuă de aproape o săptămână. Ordonanţa care prevede ridicarea permisului după un rezultat pozitiv la drugtest a fost puternic contestată, astfel că premierul a cerut modificarea ei de urgenţă. Până joi Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii trebuie să vină cu o soluţie care poate fi pusă în practică. Un lucru e cert: şoferii trebuie să primească rezultatele testelor în 72 de ore. 

de Maria Rohnean

la 09.07.2024 , 20:24

Concluziile au fost stabilite astăzi, dar nu se regăsesc încă pe hârtie. Ministerul Afacerilor Interne promite că până mâine vor fi scrise, astfel încât joi să se regăsească pe masa şedinţei de Guvern şi anume: returnarea permisului în cazul în care probele de sânge nu sunt finalizate în 72 de ore.

Rezultatul testului antidrog, în 72 de ore

Iniţial Ministerul Sănătăţii nu a fost de acord cu acest termen, spunea că este irealizabil, însă acum a găsit o soluţie de compromis, dar provizorie şi anume să transporte aceste probe în judeţe - la serviciile de medicină legală care au capacitatea să finalizeze aceste probe în 72 de ore.

Vezi și

Este vorba de transportul probelor cu resurse din Ministerul Afacerilor Interne, mai exact cu maşini ale poliţiei. Este însă o soluţie provizorie pentru că este în curs de achiziţie, prin banca mondială, aparatură necesară în toate serviciile de medicină legală până la începutul anului viitor.

Maria Rohnean Like

„Jurnalismul e un mod de viaţă!” Este principiul după care mi-am ghidat activitatea de reporter şi pe care caut să-l transmit şi mai tinerilor mei colegi pe care am ajuns să-i coordonez.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri economice » OUG 84 antidrog. Cum se modifică ordonanţa care lasă şoferii prinşi drogaţi fără permis