Antena Meniu Search
x

(P) Cele mai populare platforme de tranzacționare din România

Tranzacționarea de acțiuni sau a altor clase de active începe să devină o formă de investiții din ce în ce mai populară în România. Investirea banilor este una dintre cele mai bune decizii din punct de vedere financiar, dat fiind faptul că în timp banii își pierd valoarea. Desigur că este bine să aveți economii sau un fond de urgențe “pentru zile negre”, însă nu este recomandat să țineți toate economiile dvs. în fonduri de economii deoarece puterea lor de cumpărare este redusă în timp.

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 17:44

(P) Cele mai populare platforme de tranzacționare din România

După ce ați decis că este timpul să începeți să investiți, următoarea întrebare s-ar putea să fie cum și unde. Din păcate, când vine vorba de tranzacționare, nu există o platformă de comparare care să vă ofere imaginea de ansamblu asupra tuturor platformelor disponibile. Astfel de platforme există însă pentru alt fel de produse, precum Moneezy, unde puteți compara credite nebancare ca să obțineți întotdeauna cel mai avantajos împrumut rapid. Pentru tranzacționare nu există o astfel de platformă de comparare, prin urmare, am rezumat cele mai populare platforme disponibile în România:

eToro: platforma a fost lansată în 2007 și are în prezent peste 17 milioane de utilizatori din toată lumea. Oferă tranzacționare de acțiuni fără comision iar deschiderea contului de utilizator este foarte rapidă și ușoară. Un mare plus este și faptul că permite tranzacționarea socială, ceea ce înseamnă că puteți copia strategia sau portofoliul altor investitori. Dezavantajul acestei platforme este faptul că acceptă doar depozite în dolari și faptul că percep o taxă de retragere de 5 dolari.

Revolut: tranzacționarea de acțiuni pe Revolut este posibilă din 2019. Platforma funcționează foarte bine în varianta mobile și permite tranzacționare fără comision (cu o limită). Un avantaj este și faptul că Revolut nu percepe taxă de inactivitate. Deschiderea contului este un proces simplu și rapid, complet digital, pe aplicația cu un design foarte prietenos. Dezavantajul este că sunt disponibile doar acțiuni listate pe bursele americane. Alte clase de active (ETF, Forex, obligațiuni) nu sunt disponibile, ceea ce face platforma destul de restrictivă și potrivită mai mult pentru începători.

TradeVille: cu peste 20 de ani de experiență pe piața de brokeraj din România, TradeVille este o alegere sigură și confortabilă pentru fiecare investitor. Sunt disponibile 5 tipuri de instrumente: acțiuni, ETF-uri, obligațiuni, CFD-uri și produse structurate. Se pot tranzacționa atât instrumentele listate pe Bursa de Valori din București, cât și cele listate pe bursele internaționale, însă tranzacționarea nu este gratuită. Nu există nicio taxă de inactivitate sau abonament lunar. Deschiderea contului este gratuită, însă este necesară depunerea unei sume minime, care nu este deloc o sumă mică, 3000 RON, respectiv 10.000 de RON (în funcție de cont).

După cum puteți vedea, fiecare platformă are avantaje și dezavantaje, pentru a găsi-o cea potrivită pentru dvs. vă recomandăm să studiați fiecare platformă în parte și să le comparați pe baza criteriilor importante pentru dvs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » (P) Cele mai populare platforme de tranzacționare din România