Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Atelierele de reparat încălţăminte, tot mai căutate de români. Rezultatele finale sunt spectaculoase

Criza îi aduce pe clienţi în atelierele cizmarilor şi la spălătoriile de pantofi. În loc să-şi arunce încălţămintea, tot mai mulţi români încearcă să o recondiţioneze şi astfel să economisească bani. Iar rezultatul este spectaculos: şi cea mai ponosită pereche de adidaşi poate străluci din nou.

de Redactia Observator

la 31.07.2022 , 12:41

Dacă o pereche nouă de încălţăminte costă în jur de 400 de lei, pentru a salva una veche trebuie să plătim doar 50 de lei. E o economie pe care o fac tot mai mulţi români care trec pragurile atelierelor de reparaţii sau ale spălătoriilor de pantofi.

Client: „E cea mai bună soluţie pentru o pereche de adidaşi albi, pretenţioşi. Adidaşii au fost destul de scumpi, dar cred că merită încă un mic efort financiar.”

La această curățătorie, într o singură lună, în iunie, 900 de perechi de pantofi au primit o faţă nouă. De două ori mai mult decât anul trecut în aceeaşi lună. Iar din martie şi până în iunie, numărul clienţilor a crescut cu 25%.

Vezi și

“Practic, suntem o cizmărie reinventată. De la schimbat tocuri, flecuri, lipit, revopsit, până la curăţat”, a declarat proprietarul, Liviu Berbece.

Pe acelaşi subiect

Ce ne recomandă specialiștii când vine vorba de curățarea încălțărilor

Se pot spăla şi curăţa pantofi din piele sau pânză, cu blană sau paiete. Cele mai multe perechi care ajung în atelierele de recondiţionare sunt stricate de maşina de spălat. Specialiştii ne recomandă să curăţăm încălţările, frecvent, cu serveţele umede. Nu şi pe cei de piele întoarsă însă.

“E bine să-i spălam acasă, dar nu e bine să-i spălăm la maşina de spălat clasică. La maşină avem şansele să-i dezlipim, să-i rupem, să mănânce maşina talpa şi mizeria va intra din ce în ce mai mult în ei şi nu o vom scoate niciodată”, a mai adăugat Liviu Berbece.

Încălţămintea e recondiţionată cu ajutorul unui aparat cu ozon şi lumină UV. Este igienizată, iar apoi curăţată cu abur pentru a îndepărta petele.

„În încălţăminte nu se observă, dar se ascund multe bacterii, pe care noi nu le vedem. În afară de curăţare, noi avem şi un proces de ozonificare, un proces prin care eliminm bacteriile din încălţăminte”, a declarta proprietarul de atelier, Dragoș Cărcălae.

Spălarea şi reparaţiile durează între două şi cinci zile. Rezultatul "înainte şi după" este evident.

Astfel de spălătorii pentru încălţăminte se găsesc în București, Craiova, Focșani şi Timișoara.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Inedit » Atelierele de reparat încălţăminte, tot mai căutate de români. Rezultatele finale sunt spectaculoase