Antena Meniu Search
x

Video Pepenii de 5 ori mai scumpi decât cei de Dăbuleni. Au ajuns faimoşi până în SUA şi sunt în vârful scării Bricks, care măsoară dulceaţa fructelor

Pepenele de Gottlob sau lubeniţa de Dăbuleni? Producătorii din Banat dar şi cei din Oltenia înceracă să cucerească piaţa. Şi scot în luptă în acest an munţi de pepeni. Cumpărătorii spun că diferenţa o face preţul. Iar cei de la Dăbuleni sunt de cinci ori mai ieftini. Câştigul e în gust, susţin fermierii din vestul ţării. 

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 19:53

Vezi și

De jur împrejurul comunei Gottlob, în Timiș, câmpurile sunt pline de pepeni. Vremea capricioasă a întarziat recoltarea cu două săptamani. Dar canicula de care fuge acum toată lumea  a venit la timp pentru producătorii de aici. Căldura dă dulceață pepenilor, care în câteva zile ajung pe tarabe și în magazine.

Corneliu Crețu, producător: La ora actuală, arată chiar foarte bine. avem una aici, doi, trei, patru pe metru pătrat, chiar cinci. Sunt foarte mulţumit anul acesta. Anul acesta lubeniţa este foarte bună. Fructele sunt uniforme, culoarea este foarte bună. 

Lubenița de Gottlob este marcă înregistrată la OSIM.

Iulia Pop, reporter Observator: Lubeniţa de Cottlob are cel mai bun an. Producătorii de aici se pregătesc să recolteze chiar şi 50 de tone la hectar. Comparativ cu eternii rivali de la Dăbuleni, aici gustul face toţi banii. 

Pe acelaşi subiect

Producătorii se laudă că anul trecut pepenii lor au atins, valoarea 15, pe scara Bricks, care măsoară dulceața fructelor, in condițiile în care la 10 deja vorbim de gust spectaculos. Faima lubeniţelor de aici a ajuns până în Statele Unite ale Americii.

Haiden, turist străin: Am gustat pepenele din Gottlob. Are un gust senzational, mult mai bun decât în America. Are un gust autentic, foarte dulce. 

Şi totuşi popularitatea pepenilor de Dăbuleni e greu de doborât. Munţi de lubeniţe îşi aşteaptă cumpărătorii

Cristina Oprea, reporter Observator: În timp ce lubeniţa din acest soi mai are nevoie de o săptămână fără să fie culeasă, pata neagră e pe final. Cinci soiuri au fost cultivate pe acest teren, lucru ce îi permite producătorului să iasă pe piaţă etapizat. 

Pepenele de Dăbuleni are, însă, un secret care îl face unic 

Marcel Badi, producător: Lubeniţa de Dăbuleni este foare bnă datorită solului. Pământul nostru este un pământ care produce foarte bine lubeniţă, un nisip.

În bătălia pepenilor preţul dictează. Dacă lubeniţele de Gotllob s evând cu 5 lei kilogramul în pieţe, pepenele de Dăbuleni e doar un leu kilogramul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Pepenii de 5 ori mai scumpi decât cei de Dăbuleni. Au ajuns faimoşi până în SUA şi sunt în vârful scării Bricks, care măsoară dulceaţa fructelor