Antena Meniu Search
x
LIVE

Percheziţii în Bucureşti şi în ţară, la mai multe firme IT. Prejudiciul uriaş se ridică la zeci de milioane de lei

Poliţiştii şi procurorii efectuează luni zece percheziţii în Bucureşti şi în alte patru judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comercializării de produse IT.

la 26.06.2017, 09:52

Poliţiştii şi procurorii efectuează luni zece percheziţii în Bucureşti şi în alte patru judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comercializării de produse IT.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Brăila şi Bacău la locuinţele şi sediile sociale ale mai multor persoane fizice şi juridice implicate în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul 'comercializării de produse IT'.

În fapt, arată sursa citată, din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice că în cursul anului 2010 reprezentanţii unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate 'comerţul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi software-ului' ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii şi au declarat organelor fiscale, în mod repetat, achiziţii fictive de bunuri, de aproximativ 46.000.000 lei, de la societăţi cu comportament de tip 'fantomă', în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi cauzând bugetului de stat un prejudiciu de circa 14.000.000 lei reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozit pe profit', se precizează în comunicat.

'În scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor provenind din săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, reprezentanţii societăţii comerciale având ca obiect de activitate 'comerţul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi software-ului' au transferat în mod succesiv suma totală de aproximativ 10.400.000 lei, reprezentând 'contravaloarea' achiziţiilor fictive sus-menţionate, în conturile societăţilor comerciale cu comportament de tip 'fantomă', de unde sumele au fost divizate şi retransferate în conturile unor societăţi 'off-shore", se menţionează în comunicat.

Cele 10 persoane vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Sectorului 5.

DGPMB precizează că prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 14.000.000 lei, iar suma ce formează obiectul procesului de 'spălare a banilor' este în cuantum de aproximativ 10.400.000 lei.

Sursa: Agerpres

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Percheziţii în Bucureşti şi în ţară, la mai multe firme IT. Prejudiciul uriaş se ridică la zeci de milioane de lei