Antena Meniu Search
x

Video Peste un milion de români primesc mai mulţi bani de la 1 martie. Măririle, cuprinse între 21 de lei şi 222 de lei

Veşti bune pentru peste 1 milion de români! Primăvara le va aduce venituri mai mari. De la 1 martie vor creşte indemnizațiile de șomaj, pentru creșterea copilului, pentru persoanele cu handicap, dar și ajutorul social. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 27.02.2023, 19:50

Vezi și

Din prima zi a lunii martie, aproape 180 de mii de părinţi care au acum o indemnizaţie minimă pentru creşterea copilului de 1.314 lei vor primi mai mulţi bani, mai exact cu 181 de lei în plus pe lună.

Bani mai mulți pentru un milion de români

Pentru ceilalţi părinţi, care au indemnizaţii calculate în funcţie de veniturile din ultimele luni nu se va schimba însă nimic. Şi indemnizaţia medie de şomaj creşte de la 708 lei, la 930 lei. De această sumă beneficiază cei care au avut cotizaţii plătite la şomaj dar au rămas fără job.

Şi românii care trăiesc din ajutor social vor primi 170 de lei pe lună de la 1 martie, cu 21 de lei mai mult decât acum. Mai mult, indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap se măresc. În jur de 50 de lei vor primi în plus cei care au un handicap grav. Toate aceste beneficii sociale vor fi indexate cu rata medie a inflaţiei de anul trecut, aşadar cu 13,4%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri economice » Peste un milion de români primesc mai mulţi bani de la 1 martie. Măririle, cuprinse între 21 de lei şi 222 de lei