Antena Meniu Search
x

Video Petre Daea declară "război" cormoranilor: "Este o pasăre care nu are dușmani și nici nu se hrănește cu altceva decât pește"

Parlamentarii declară război cormoranilor şi vor să decidă vânarea acestora pe durata întregului an. Potrivit legii, în prezent, perioada de vânătoare a acestei specii de păsări este între 1 septembrie şi 28 februarie. Iniţiatorii explică în expunerea de motive a proiectului că, în ultimii 40 de ani, s-au înregistrat creşteri semnificative ale numărului de cormorani mari şi că acest lucru afectează fermele de acvacultură. Proiectul de lege ar fi trebuit să fie votat astăzi în Parlament, dar a fost amânat până săptămâna viitoare.

de Redactia Observator

la 08.02.2023, 17:10

Vezi și

"Sigur că este nevoie de un asemenea act normativ, pentru că prin acte normative dăm posibilitatea să intervenim în mod ordonat acolo unde disproporția apare și unde reglementarea este necesară. Spun "disproporția apare" pentru că în directivă se vede o protejare a acestei specii, știindu-se ca ea la un moment dat ea a avut nevoie de o asemenea protecție legislativă pentru a se reface efectivele. Dar de atunci și până acum lucrurile s-au schimbat mult și dramatic vizavi de efectele negative privind creșterea acestui efectiv de păsări, știind că este o pasăre ihtiofagă care nu are dușmani și nici nu se hrănește cu altceva decât pește. Pescarii, crescătorii, cei care se ocup[ cu piscicultura, cei care au acvacultură, într-un cuvânt sectorul piscicol, este sub amenințarea atacului permanent", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Petre Daea declară "război" cormoranilor: "Este o pasăre care nu are dușmani și nici nu se hrănește cu altceva decât pește"