Antena Meniu Search
x

Video Plafonarea facturilor la energie, "ţintită" consumatorilor cu venituri mici. Până când se vor oferi subvenţiile

Măsura plafonării facturilor ar putea rămâne doar pentru consumatorii vulnerabili. 

de Redactia Observator

la 06.07.2023, 13:40

Vezi și

Este scenariul avansat de ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Ministrul Energiei a declarat miercuri că, pe cadrul legislativ actual, măsura compensării şi plafonării energiei este valabilă până în anul 2025, însă consideră că subvenţia pentru energie ar trebui "ţintită" pe consumatorii vulnerabili cu venituri mici. Şi Comisia Europeană ne recomandă să renunţăm la subvenţii şi să folosim banii pentru reducerea deficitului bugetar. 

Preţurile la energie electrică pe piaţa din Europa au coborât marţi în teritoriul negativ, în condiţiile în care energia produsă în parcurile fotovoltaice a inundat reţeaua în jurul prânzului, transmite Bloomberg.

Acesta este un fenomen din ce în ce mai frecvent, pe măsură ce Europa se grăbeşte să construiască mai multe parcuri fotovoltaice şi să reducă cererea pentru combustibili fosili. Potrivit datelor de pe Epex Spot, una dintre cele mai mari burse de energie din Europa, preţurile intraday în Germania, cea mai mare piaţă de electricitate din regiune, au devenit marţi negative în intervalul 1,00 p.m. - 3,00 p.m.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Plafonarea facturilor la energie, "ţintită" consumatorilor cu venituri mici. Până când se vor oferi subvenţiile