Antena Meniu Search
x

Video Plafonarea RCA, prelungită până la finalul anului. Avertismentul experților pentru șoferi: polițele s-ar putea scumpi și cu 20% din 2024

Tarifele RCA, care sunt deja la un nivel semnificativ mai mare faţă de anul trecut, ar putea rămâne neschimbate până la final de an. Asiguratorii vor trebui să vândă poliţele la tarifele practicate pe 28 februarie. Măsura vine în contextul în care și valabilitatea poliţelor Euroins a fost prelungită până la final de an.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 05.10.2023, 14:14

Vezi și

Mădălina Chiţac, reporter Observator: "Guvernul decide astăzi prelungirea plafonării tarifelor RCA. Această măsură a fost adoptată în luna aprilie şi ar fi trebuit să expire peste câteva zile, adică pe 11 octombrie. Astăzi, executivul vrea să prelungească această măsură până la finalul anului. În perioada următoare, asiguratorii nu vor mai avea voie să poliţe la tarife mai mari decât cele practicate pe data de 28 februarie 2023. S-a luat această decizie în contextul în care avem în continuare foarte mulţi şoferi cu asigurări obligatorii încă valabile la compania Euroins. Avem peste 1,5 milioane de şoferi care au RCA valabil la Euroins, companie care a intrat în faliment. În acelaşi timp, autorităţile au decis să prelungească valabilitatea poliţelor Euroins până la sfârşitul acestui an. Experţii în asigurări spun că după ce dispare plafonarea, adică la începutul anului 2024, ar trebui să ne aşteptăm la preţuri din ce în ce mai mari, preţuri care ar putea să fie mai mari chiar şi cu 20%."

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul va prelungi plafonarea tarifelor la poliţele RCA până la sfârşitul anului. "Aprobăm astăzi şi proiectul de hotărâre prin care prelungim până la finalul anului plafonarea tarifelor RCA. Este o decizie justificată, fiindcă actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 10 octombrie", a adăugat acesta.

Marcel Ciolacu a menţionat că, dacă nu va fi luată această măsură, tarifele vor creşte în perioada sărbătorilor de iarnă. "Dacă nu au continuăm plafonarea, vor creşte tarifele în cea mai nepotrivită perioadă, aceea a sărbătorilor de iarnă", a adăugat premierul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri economice » Plafonarea RCA, prelungită până la finalul anului. Avertismentul experților pentru șoferi: polițele s-ar putea scumpi și cu 20% din 2024