Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la finalul anului. Asigurările auto s-au scumpit oricum, şi cu 45%

Veşti pentru şoferi. Tarifele RCA vor rămâne plafonate până la finalul anului. Guvernul a prelungit măsură cu încă trei luni, ceea ce înseamnă că ne apropiem astfel de 2 ani de tarife plafonate. Chiar şi aşa, tot am plătit mai mult pentru asigurările obligatorii. În unele cazuri, preţurile sunt şi cu 45% mai mari faţă de anul trecut.

de Mădălina Chiţac

la 25.09.2024 , 13:28

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi luată decizia de a prelungi plafonarea preţurilor la poliţele RCA pentru încă trei luni, până la sfârşitul acestui an, pentru a preîntâmpina apariţia unor dezechilibre în piaţă şi creşterea preţurilor la aceste poliţe.

Plafonarea RCA, prelungită încă 3 luni

"Luăm o decizie importantă, prelungim plafonarea preţurilor la poliţele RCA pentru încă 3 luni, până la sfârşitul anului 2024", a declarat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri. El a adăugat că această decizie este luată la propunerea Autorităţii de Supraveghere Financiară. "Astfel, preîntâmpinăm apariţia unor dezechilibre în piaţă şi creşterea preţurilor la aceste poliţe auto", a arătat premierul.

Vezi și

Nu se ştie cât timp ar mai putea să fie prelungită plafonarea, după cele 3 luni. Sunt aproape 2 ani de când măsura este în vigoare - se aplică din primăvara anului 2023, după ce compania Euroins a intrat în faliment. Până la final de 2024, tarifele RCA vor fi plafonate la preţurile practicate de asiguratori pe 28 februarie 2023, la care se poate adăuga cel mult 6,8%, adică rata inflaţiei.

Premierul spune că a fost nevoie de această măsură, ca piaţa de asigurări să rămână echilibrată şi preţurile să nu crească. Dar preţurile RCA tot au crescut. Ultimele date arată creşteri de aproximativ 18% pentru prima medie de asigurare, la persoanele fizice vorbim de o primă de asigurare care depăşeşte 1.000 de lei, iar la persoanele juridice prima de asigurare depăşeşte 2.000 de lei. Experţii se aşteaptă ca de anul viitor preţurile să tot crească.

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Întrebarea zilei
Cheltuiţi mai mult din bugetul familiei pentru produsele pentru copii decât pentru alte articole esenţiale?
Observator » Ştiri economice » Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la finalul anului. Asigurările auto s-au scumpit oricum, şi cu 45%

BREAKING NEWS

Iohannis pierde două case

Iohannis pierde două case