Antena Meniu Search
x

O plantație de aluni italieni, în Alba, îi aduce proprietarului 8.000 de euro pe lună

Un bărbat din judeţul Alba a investit într-o afacere care-i va aduce profit toată viaţa. O plantaţie de aluni dintr-un soi italian. Deloc pretenţioşi, aceştia s-au adaptat pe dealurile româneşti şi, după 3-4 ani, au început să dea primele roade.

Vezi și

Un bărbat din judeţul Alba a investit într-o afacere care-i va aduce profit toată viaţa. O plantaţie de aluni dintr-un soi italian. Deloc pretenţioşi, aceştia s-au adaptat pe dealurile româneşti şi, după 3-4 ani, au început să dea primele roade. În pieţe, supermarketuri şi chiar la bursă, alunele se vând ca pâinea caldă. Într-un singur an, de pe un hectar, poţi câştiga şi 8.000 de euro.

80.000 de euro a investit până acum în cultura care se întinde pe şase hectare. Deşi este o plantaţie tânără, nu se plânge de cumpărători. Toate lanţurile de hipermarketuri din ţară îi caută marfa. El vinde kilogramul cu 20 de lei, dar în magazine preţul ajunge la 38 de lei. Şi la bursă, alunele de pădure se epuizează instantaneu. Iar în pieţele din Capitală, stau la loc de cinste alături de alte roade ale toamnei.

De la anul, bărbatul va începe să-şi recupereze investiţia. De pe un singur hectar, va câştiga 8.000 de euro, când va ajunge să vândă şi în afara ţării. Străinii sunt mai exigenţi şi cumpără doar dacă plantaţia este mai veche de şase ani. Dar sunt dispuşi să dea şi 10 euro pe kilogram. Mai ales că ştiu bine proprietăţile alunelor, bogate în vitamina E, vitamina B, proteine, fibre şi calciu.

Deşi au multe grăsimi şi calorii, nu conţin colesterol şi pot fi folosite nu doar la gustare, ci şi în prăjituri, salate sau chiar în feluri principale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » O plantație de aluni italieni, în Alba, îi aduce proprietarului 8.000 de euro pe lună