Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Poliţişti care înscenează accidente sau se luptă să anuleze mandate de arestare. Scandaluri pe bandă la MAI

Scandal de amploare în Poliţie! Doi agenţi din Piteşti sunt acuzaţi că înscenau accidente rutiere şi încasau bani nemeritaţi de la firmele de asigurări. Împreună cu mai mulţi complici, au dat un tun de 100 de mii de lei. Amândoi au fost reţinuţi de procurori, iniţial, dar acum sunt anchetaţi în libertate şi merg în continuare la serviciu. 

de Bogdan Dinu

la 12.09.2024 , 19:32

Cei doi agenţi de la Poliţia Rutieră au fost personaje-cheie doi ani în reţeaua care frauda companii de asigurări. Intrau în scenă după ce alţi membri ai grupării găseau maşini uşor avariate şi convingeau şoferii să declare că au făcut accident. Complice era angajatul unei societăţi de asigurări care le garanta că vor fi despăgubiţi pentru pagubele rezultate din accidente fictive. 

Cei doi agenţi erau angajaţi cu vechime în poliţie

Rolul lor era să întocmească actele de constatare false pentru accidentele regizate. După ce se achitau de aceasta sarcină, primeau banii promişi.

Vezi și

Unul dintre agenţi a fost desconspirat în luna iunie, după ce a fost filat de proprii colegi, care au descoperit probe şi împotriva celui de-al doilea. Anchetatorii au descoperit 15 accidente inventate cu ajutoru cărora au înşelat firmele de asigurare. 

Pe acelaşi subiect

"Până în prezent, s-a constat că prejudiciu este de 100.000 de lei. Se efectuează cercetări pentru comitearea unei infracţiuni privind constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, complicitate la fals intelectual,  şi fals în înscrisuri cu semnătură privată faţă de 20 de persoane", spune Georgiana Toloj, DGA Argeş. 

Între timp, încă un scandal zguduie ministerul de Interne

Numărul doi din Poliţia Dâmbovița este anchetat pentru că ar fi încercat să scape un suspect de mandatul internaţional de arestare. 49 de poliţişti au fost trimişi în judecată anul trecut de procurorii anticorupţie. 

Reporter: Mai au românii încredere în Poliţie?

Cătălin Predoiu, Ministrul Afacerilor Interne​: Eu ce pot să vă spun e că eu am foarte multe încredere şi în poliţişti şi în jandarmerie şi în pompierii salvatori, şi în poliţia noastră de frontieră. Siguranţa este cu mult peste media europeană.

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri în care poliţiştii au fost prinşi în timp ce lua mită este cazul supranumit Fabrica de Permise de la Suceava. 

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri economice » Poliţişti care înscenează accidente sau se luptă să anuleze mandate de arestare. Scandaluri pe bandă la MAI