Antena Meniu Search
x

Video Lucian a renunţat la job ca să facă o meserie de care mulți fug. Comenzile pe care le primeşte acum cresc de la zi la zi

În timp ce unii renunţă la munca în horticultură, alţii preferă să investe ască şi să trăiască din asta. Este şi cazul unui tânăr în vârstă de 36 de ani din judeţul Gorj. Omul a renunţat la jobul de comerciant ca să se dedice în totalitate pomilor fructiferi. A fost visul lui de-o viaţă. Acum, tânărul are una dintre cele mai mari pepiniere din ţară.

Alin Stan
de Alin Stan

la 23.02.2022, 18:26

Vezi și

Lucian Becheanu s-a născut şi a crescut în comuna Băleşti, la nici 10 kilometri de Târgu Jiu. Deşi a fost atras de mic de horticultură, şi-a amânat ani buni visul să aibă propria afacere, cu pomi fructiferi. Când jobul în vânzări n-a mai fost nici ofertant, nici atractiv, s-a întors acasă şi, cu sprijinul întregii familii, a pus bazele uneia dintre cele mai mari pepiniere din judeţul Gorj.

Lucian Becheanu, agricultor: Până în 2015 am activat în Târgu Jiu cu o afacere. Vindeam îmbrăcăminte şi încălţăminte. Odată cu deschiderea mall-ului nu a mai mers şi a trebuit să revin la ceea ce a făcut tata, care a fost o gură de aer pentru mine.

Lucian Becheanu, agricultor: Norocul meu a fost că am avut pe cineva in familie şi care m-a instruit. Problema multor tineri este că nu au pe cineva care să-i ajute. Este un drum plăcut şi cred că va avea viitor. Important este să iei inițiativă, să fii perseverent. La început este greu, dar după un timp se văd rezultatele. Ca în orice afacere.

Un pom fructifer se vinde cu 15 lei, iar comenzile cresc de la zi la zi

Pe acelaşi subiect

Aşa a luat naştere pepiniera pe care o are acum în Băleşti. Lucian vinde pomi fructiferi şi speră ca scumpirile din ultima perioadă să nu-i distrugă visul. 

Lucian Becheanu, agricultor: De două săptămâni am început livrările. Oamenii au fost reticenţi cu scumpirile acestea de gaze, current, dar usor-usor încep să isi revină. Va fi o criză alimentară și este foarte important ca noi să producem şi să deținem controlul şi să nu cumpărărm marfă din Grecia, Turcia.

Nicolae Becheanu, tatăl lui Lucian: Invităm tot tineretul, mai ales că acum se dau multe fonduri, să investească.

Judeţul Gorj este propice pentru astfel de investiţii - are un sol destul de bogat în resurse benefice pentru culturile de meri, peri şi pruni.

Mirela Drăgănescu, inginer agricol: Se pretează soiuri care sunt rezistente atât la condiţiile meteo, cât şi la gradul de fertilitatea al solului. Cei care vor să facă o plantație trebuie să facă un studio de fezabilitate şi să asigure un anumit grad de fertilitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Lucian a renunţat la job ca să facă o meserie de care mulți fug. Comenzile pe care le primeşte acum cresc de la zi la zi