Antena Meniu Search
x

Video Praful depus pe lustre şi becuri se vede în factura la curent. Sfaturi practice pentru economisirea energiei electrice

Cu toate schemele de calcul în care ne-am pierdut în ultima perioadă atât noi, cât şi guvernanţii, un lucru este clar. Trăim vremuri complicate şi trebuie să învăţăm cum să economisim.

de Redactia Observator

la 10.11.2022, 16:45

Vezi și

Şi pentru că suntem cu toţii în căutare de metode prin care să mai reducem din valoarea facturilor la energie, venim cu un mic ghid de sfaturi utile. Spre exemplu, pentru a eficientiza cosumul de energie electrică, am putea să spălăm rufele cu apă rece, la un program scurt, şi să le uscăm pe stativ şi nu în uscătorul automat. Nu uitaţi, de altfel, să notaţi în fiecare lună indexul. O altă soluţie de economisire, care e şi foarte sănătoasă, ar fi să încercăm să profităm cât mai mult de lumina naturală şi să ne asigurăm că lustrele şi globurile becurilor sunt curate, deoarece praful depus poate reduce eficacitatea energetică. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că ferestrele sunt bine izolate, pentru a nu se risipi căldura din casă.

Şi, de ce nu, putem să alegem să încălzim iarna aceasta doar camerele pe care le folosim mai des, dac avem aceast posibilitate. Alte metode, care cu siguranţă ne-ar putea ajuta la economisire ar fi să scoatem încărcătoarele din priză, imediat dupa ce le-am folosit, dar şi alte dispozitive electronice care, deşi sunt oprite, atenţie, continuă să consume curent!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Praful depus pe lustre şi becuri se vede în factura la curent. Sfaturi practice pentru economisirea energiei electrice