Antena Meniu Search
x

Video Premieră în România la aeroportul din Braşov, singurul construit în ultimii 50 de ani. Turn "virtual" de control, la Arad

Singurul aeroport construit în România, în ultima jumătate de secol, e aproape gata, la Ghimbav, în Braşov. Primele aeronave ar putea decola de acolo chiar din această toamnă. Acestea ar urma să fie dirijiate ditr-un turn de control ... virtual. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 10.04.2022, 14:17

Vezi și

Investiţia totală pentru aeroportul din Braşov se ridică, până acum, la 100 de milioane de euro. Potrivit administratorilor, până la operaţionalizarea aeroportului, investiţia totală va urca până la nivelul de 130 de milioane de euro. Pista aeroportului are o lungime de 2.840 de metri şi o lăţime de aproximativ 45 de matri. 

Aeroportul din Braşov: premieră în România

O premieră în România, dincolo de faptul că este primul aeroport construit în ultima jumătate de secol în ţara noastră, este şi modul în care se va realiza controlul traficului. Nu va exista un turn de control fizic. Activitatea aeroportului şi zborurile vor fi dirijate prin sisteme electronice, de la Arad, de la o distanţă în linie aeriană directă de 333 de kilometri.

Capacitatea anunală aşteptată este de aproximativ 300.000 de călători. Data la care va fi operaţionalizat aeroportul este 1 noiembrie 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri economice » Premieră în România la aeroportul din Braşov, singurul construit în ultimii 50 de ani. Turn "virtual" de control, la Arad