Antena Meniu Search
x

Video Preţul biletelor de tren s-ar putea schimba. Cum se vor calcula noile tarife CFR Călători

Veste bună pentru cei care călătoresc cu trenul. Tariful de rezervare loc ar urma să nu mai fie obligatoriu pentru călătoriile mai scurte de 40 de kilometri efectuate în ţară, potrivit unui proiect publicat de Ministerul Transporturilor. Astfel, prețul va fi calculat în funcție de distanța parcursă.  

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 11.04.2024, 08:30

Vezi și

"Un exemplu concret: dacă luăm trenul de la Predeal la Sinaia, costul total al biletului este de 16,5 lei acum, pentru că vorbim de o distanţă scurtă, de 19 km. Dar, dacă acest proiect va intra în vigoare, atunci preţul biletului se va reduce cu 5,5 lei. Pentru că asta vrea până la urmă şi Ministerul Transporturilor, ca tariful de rezervare loc să nu mai aibă o valoare fixă şi să varieze în funcţie de distanţa parcursă", transmite Iulia Pop, reporter Observator.

Tarif variabil pentru rezervarea locului în tren

"Ne menţinem acelaşi exemplu, trenurile Interregio. În cazul lor, tarifele de rezervare, potrivit proiectului, ar urma să fie de 2 lei pentru distanţele cuprinse între 0 şi 99 de kilometri, de 2,5 lei dacă vorbim de 101 - 250 de kilometri distanţă şi 4,5 lei pentru distanţele de peste 500 de kilometri", adaugă Iulia Pop, reporter Observator.

"Acest proiect privind aprobarea tarifelor percepute de operatorii de transport feroviar public a fost deja publicat în transparenţă decizională. Propunerile şi sugestiile mai pot fi făcute până în data de 22 aprilie", mai spune Iulia Pop, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri economice » Preţul biletelor de tren s-ar putea schimba. Cum se vor calcula noile tarife CFR Călători