Antena Meniu Search
x

Probleme pentru Volkswagen în Rusia. Activele producătorului auto au fost înghețate de un tribunal

O instanță rusească a înghețat luni toate activele Volkswagen din Rusia, potrivit unor documente consultate de Reuters. Volkswagen a fost unul dintre producătorii auto care și-au suspendat operațiunile în Rusia după ce țările occidentale au impus sancțiuni fără precedent Moscovei din cauza conflictului din Ucraina, transmite Mediafax. 

de Redactia Observator

la 20.03.2023, 22:48

Wolkswagen
Probleme pentru Wolskwagen în Rusia. Activele producătorului auto au fost înghețate de un tribunal - Profimedia

Producătorul auto GAZ din Rusia, care a fost contractat pentru a produce vehicule Volkswagen la fabrica sa din Nijni Novgorod, a dat în judecată producătorul auto german pentru încălcarea contractului. Demersul s-a bazat pe faptul că Volkswagen a reziliat acordul în luna august, anul trecut.

GAZ și-a estimat pierderile cauzate de contractul reziliat la aproape 16 miliarde de ruble (207,79 milioane de dolari). Volkswagen încearcă să vândă fabrica sa din Rusia din Kaluga, la sud de Moscova. Uzina, care are o capacitate de 225.000 de vehicule pe an, a fost oprită din martie 2022.

Wolkswagen plănuia să-și vândă activele din Rusia

Volkswagen negocia la începutul lunii martie vânzarea fabricii sale din Kaluga, Rusia, la un an după ce a oprit producţia şi exportul vehiculelor sale din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

„Una dintre opţiuni este să vindem activele Volkswagen Group Rus şi, prin urmare, şi uzina Kaluga, unei terţe părţi”, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al companiei. „Discuţiile sunt în desfăşurare şi decizia nu a fost încă luată”, s-a mai comunicat. Anterior, postul de ştiri rus RBK dezvăluia, fără nicio confirmare din partea niciunei companii, că grupul rus de dealeri auto Avilon urmărea să cumpere uzina Kaluga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri economice » Probleme pentru Volkswagen în Rusia. Activele producătorului auto au fost înghețate de un tribunal