Antena Meniu Search
x

Video Produsele "Casa Unirea", la un pas să ajungă în magazine. Daea, cucerit de bucatele româneşti: "Aşa făcea şi muma!"

Dacă suntem suficient de optimişti, în două săptămâni am putea găsi la raft produse româneşti cu eticheta "Casa Unirea". După trei ani în care a înghiţit bani şi resurse inutil, activitatea Casei de Comerţ Agroalimentar a fost resuscitată de ministrul Agriculturii. Petre Daea şi-a făcut pofta ce a poftit. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 08.10.2022, 20:31

Vezi și

A fost zi de târg şi de sărbătoare la Ministerul Agriculturii. "Se va semna primul contract între Casa de Comerţ şi producătorii agricoli pentru a pune în mişcare 100 de tone de legume. Vom găsi soluţiile pentru a reduce importurile", a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii. 

Casa Unirea, "resuscitată" după 3 ani de bani pierduţi

Şi poate a doua oară va fi cu noroc. Casa Unirea a pierdut bani, trei ani la rând de la înfiinţare, iar magazinele sub acest brand au rămas cu rafturile goale şi fără clienţi. Noul plan este ca în fiecare sector din Capitală, în marile pieţe, să fie deschis un aprozar sub acest brand. În plus, să se înfiinţeze un magazin în fiecare regiune a ţării. Locaţiile ar putea fi inaugurate la anul. Deocamdată s-au găsit depozitele pentru colectarea produselor de la fermieri. 

"Produsele româneşti ar putea ajunge pe rafturile marilor reţele de magazine Carrefour şi Metro chiar peste două săptămâni. De asemenea, se discută şi la nivel de HORECA pentru ca şi turiştii străini să poată gusta mai uşor din preparatele româneşti", spune Greta Neagu, reporter Observator. "Speranţa noastră este că la toţi marii retaileri din România se va găsi brandul Casa Unirea", a precizat Mariana Cotoi, director general Casa de Comerţ Unirea.

Pe acelaşi subiect

Până atunci, produsele româneşti trebuie să convingă retailerii şi clienţii. Iar ministrul nu dă înapoi când e să arate că sunt de-a dreptul irezistibile: "Magiun de prune. Îl mănânc cu atâta plăcere şi mă simt atât de bine că văd oamenii aceştia. Aşa făcea şi muma! Muma aşa făcea". 

Petre Daea, cu poftă de produse româneşti

Ministrul recunoaşte că bunătăţile locale îi lasă gura apă: "Mi se lasă. Dumneavoastră nu vi se lasă? Excepţional! Dom`le, nu vedeţi că am şi salivă? Toate, nu pot să mă opresc. Cum să treci pe la asemenea bucate şi să nu mănânci? Toate sunt pe primul loc, însă după prăjituri mănânc o bucată de carne de oaie". Ministrul a refuzat să primească ţuică gratis. Aşa că a cumpărat-o la suprapreţ. "Văd că preferata dumnealui, a dat-o pe-a mai scumpă, m-a prins", spune Petre Daea.

Până acum, au fost risipiţi peste două milioane şi jumătate de euro în proiectul Casei Unirea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Produsele "Casa Unirea", la un pas să ajungă în magazine. Daea, cucerit de bucatele româneşti: "Aşa făcea şi muma!"