Antena Meniu Search
x

Produsele vândute la piaţă ar putea fi etichetate ca în supermarket

Produsele vândute la piaţă trebuie etichetate ca în supermarket. Asta prevede un proiect de lege.

Vezi și

Produsele vândute la piaţă trebuie etichetate ca în supermarket. Asta prevede un proiect de lege, care îi va obliga pe vânzători să scrie de unde vin produsele expuse pe tarabe şi când au fost culese. Mai mult, administratorii pieţelor vor fi obligaţi să amenajeze spaţii speciale pentru ţăranii autohtoni, pentru a-i proteja de samsari şi intermediari.

Busuioc - 3 lei legătura, floarea soarelui - 10 lei kilogramul, varza - 5 lei kilogramul. Aşa arată acum majoritatea etichetelor din pieţe. În curând, însă, vânzătorii ar putea fi obligaţi să pună informaţii detaliate despre produsele aflate pe tarabe: numele producătorului, localitatea de origine, data obţinerii produsului şi, nu în cele din urmă, preţul de vânzare. 

Proiectul este deja controversat.

"O sa fie cu probleme, ca nu ne explica in primul rand. Trebuie sa ne explice ce sa scriem, cum sa scriem", este de părere o vânzătoare.

Administratorii pieţelor sunt cei care vor trebui să se asigure că toţi comercianţii respectă noile regulie şi, în caz contrar, să anunţe autorităţile. Tot ei trebuie să asigure şi un spaţiu generos unde ţăranii să-şi vândă produsele. Din cauza samsarilor şi a intermediarilor, mulţi dintre ei ies în pierdere cu fiecare recoltă.

Printre cumpărători, părerile sunt împărţite.

"E un lucru foarte bun, sa stim ce cumpăram", spune un cumpărător.

"Ce poate să pună la arpagic, spuneti-mi si mie. Să intri in detalii prea multe, mi se pare prea exagerat", este de părere un alt consumator.

Pe lângă etichete, vânzătorii vor fi obligaţi să afişeze la vedere şi o copie după atestatul de producător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri economice » Produsele vândute la piaţă ar putea fi etichetate ca în supermarket