Antena Meniu Search
x

Video Programele Student Invest și Family Start vor continua și în 2024. Câte credite au fost acordate

Viaţa de familie pe credit se clădeşte în România. Programul Family Start, care oferă tinerilor credite cu dobândă garantată de stat, a depăşit cu mult aşteptările autorităţilor. La fel se întâmplă şi în cazul împrumuturilor pentru studenţi. O bancă participantă în program a epuizat deja fondurile şi cere suplimentarea banilor.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 18.12.2023, 18:37

Vezi și

Programul Student Invest este destinat celor care urmează studii superioare şi vor un credit pentru plata studiilor, a chiriei sau a materialelor de studiu, dar şi pentru alte nevoi personale. Dobânda este 100% subvenţionată de stat şi suma maximă pe care o pot lua studenţii este de 75.000 de lei pe 10 ani. 

Cui se adresează programul Family Start

Programul Family Start se adresează persoanelor căsătorite sau care urmează să-şi întemeieze o familie, salariate şi care vor un credit pentru un avans de locuinţă, o maşină, cheltuieli de nuntă şi pentru alte nevoi personale. Dobânda este 75% subvenţionată de stat şi suma maximă care poate fi obţinută este de 150.000 de lei pe 10 ani. 

Datele băncilor arată că cel puţin în cazul Family Start multe dintre credite au fost făcute în această etapă pentru refinanţări. 

Pe acelaşi subiect

Ministerul Familiei anunţă că programele vor continua şi în 2024

În cea de a doua etapă care a fost lansată în această toamnă au fost aprobate 500 de credite pentru studenţi în valoare totală de peste 36 de milioane de lei, iar în cazul Family Start au fost aprobate 570 de credite în valoare de peste 73 de milioane de lei. 

Programele au mers atât de bine, încât Ministerul Familiei anunţă că vor continua şi anul următor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Programele Student Invest și Family Start vor continua și în 2024. Câte credite au fost acordate