Antena Meniu Search
x

Video Proteste la Finanţe. Milioane de români ar putea să nu îşi primească salariile înainte de minivacanţa de Sf. Maria

Este a doua zi de proteste în rândul salariaţilor de la Ministerul Finanţelor. Jumătate dintre funcţionarii publici de la Fisc şi Trezorerie au întrerupt lucrul şi în această dimineaţă.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 11.08.2023, 13:20

Vezi și

Angajaţii Ministerului de Finanţe sunt nemulţumiţi de aşa numita "ordonanţă a austerităţii" care prevede tăieri salariale şi restructurări la stat. Ministrul Marcel Boloș dă asigurări că veniturile medii şi mici nu vor fi afectate. "Nu s-a pus problema de disponibilizare, de reducere de personal. Fac apel la calm pentru ca institutia cea mai importantă a statului roman sa poata sa isi faca treaba", a declarat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

Sunt aşteptate proteste şi în zilele următoare, iar pe 22 august este aşteptată o grevă de avertisment

Potrivit sindicaliştilor din Finanţe sunt în aşteptare peste 15.000 de plăţi programate pentru astăzi. În plus, milioane de bugetari ar trebui să primească salariile. Sunt şanse mici ca angajaţii la stat să îşi primească banii înainte de minivacanţa de Sfântă Marie şi asta pentru că sunt anunţate prostete la toate trezoreriile din ţarî. Azi, 11 august, e zi de salariu pentru angajaţii de la stat, iar dacă nu vor primi banii azi, îi vor primi abia miercurea viitoare, după minivacanţă.

Acesta este şi motivul pentru care Marcel Boloş, ministrul de Finanţe, a vizitat în această dimineaţă două trezorerii din Bucureşti. A vorbit cu angajaţii, le-a ascultat nemulţumirile şi le-a promis că vor exista programe de investiţii pentru uşurarea condiţiilor de muncă. 500 de miliarde de lei este suma care trece anual prin trezoreriile din toată ţara.

18.000 de angajaţi ai Fiscului protestează astăzi în toate judeţele. Oamenii sunt nemulţumiţi de ordonanţa pregătită de Executiv, ordonanţă care prevede printre altele comasări de instituţii şi reducerea cu 15% a cheltuielilor cu personalul. Protestatarii spun că ar putea să aibă salarii mai mici şi sunt nemulţumiţi că unii dintre aceştia nu vor mai primi norma de hrană şi nici voucherele de vacanţă. Sunt aşteptate proteste şi în zilele următoare, iar pe 22 august este aşteptată o grevă de avertisment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Proteste la Finanţe. Milioane de români ar putea să nu îşi primească salariile înainte de minivacanţa de Sf. Maria