Antena Meniu Search
x

Video Protest cu coşuri de cumpărături, în faţa Ministerului Muncii. Oamenii au adus produsele cumpărate din salariul minim pe economie. "Destul de gol"

Protest cu mai multe coşuri de cumpărături în faţa Ministerului Muncii. În coşuri, produse luate din salariul minim. Protestatarii au vrut astfel să-i arate ministrului Raluca Turcan că oamenii nu se pot descurca din salariul minim. Nu mai departe de luna iulie, ministrul recomanda celor care au nevoie de bani să-şi ia un job part time.

de Redactia Observator

la 07.10.2021, 20:05

Vezi și

Iată dialogul între ministrul Muncii şi un bărbat, în urmă cu câteva luni:

Bărbat: Doamna ministru, dumneavoastră credeţi că în România se poate trăi cu salariul minim pe economie? Cu 1.340 de lei? 

Raluca Turcan: Foarte greu, foarte greu. Greu, vă cred … Auziți, dar fiți atent! Cât munciți? Opt ore, nu? 

Bărbat: Opt ore.

Pe acelaşi subiect

Raluca Turcan: Și mai faceți ceva pe lângă? 

Bărbat: Am face, dar nu avem. 

Raluca Turcan: Agricultură? 

Bărbat: Agricultură nu, că nu avem pământ. 

Raluca Turcan: Deci fiți atent! Faceți așa un tur. Part-time-uri sunt? Să ne concentrăm şi pe part-time-uri, că sunt oameni care ar putea să-şi completeze puţin veniturile.

Protest cu coşul de cumpărături cumpărat din salariul minim

Azi, Raluca Turcan a fost aşteptată de protestatari cu 30 de coşuri de cumpărături. Au vrut să-i arate ministrului cam ce-şi poate permite cineva care trăieşte din salariul minim pe economie. "Majoritatea dintre ele sunt cam ca acestea, destul de gol. Nişte conserve, avem multe pateuri, câteva ouă, nişte lapte, dar astea sunt împărţite pe zile", arată Olga Popescu, organizator Declic.

În timp ce pe oameni îi încurajează să-şi găsească part-time-uri, dacă nu se descurcă din salariul minim, Raluca Turcan a primit la rândul ei o provocare. Să renunţe măcar o lună la leafa de ministru şi să trăiască doar din salariul minim. Provocare fără răspuns deocamdată. "Uneori avem impresia că guvernanţilor ori nu le pasă ori, pur şi simplu, nu înţeleg ce înseamnă să trăieşti cu atât de puţini bani pe lună", crede Anduţa Careţu, Declic. "Cu toţii ştim ce declaraţii a făcut în legătură cu persoanele care câştigă prea puţin pentru a se întreţine. Soluţia e încă un job part-time", subliniază Olga Popescu.

Salariul minim pe economie e acum 1.380 de lei. Abia din ianuarie 2022 ar urma să ajungă la 1.524 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Protest cu coşuri de cumpărături, în faţa Ministerului Muncii. Oamenii au adus produsele cumpărate din salariul minim pe economie. "Destul de gol"