Antena Meniu Search
x

Video Rabla 2024. Românii care își iau mașini cu bani de la stat trebuie să le însemneze cu un autocolant

Rabla 2024. Programele Rabla vin cu mari schimbări anul acesta. Prime înjumătăţite pentru maşinile electrice şi hibrid şi, în premieră, un prag maxim de preţ pentru Rabla Clasic. În plus, toate maşinile cumpărate cu ajutor de la stat vor trebui însemnate cu un autocolant. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 19.03.2024, 16:03

Vezi și

Marţi, 19 martie, se dă startul programelor Rabla și Rabla Plus. Există în această sesiune schimbări majore, mai ales la programul Rabla Plus. Șoferii care vor să își înlocuiască mașinile vechi cu unele noi trebuie să știe că subvențiile pentru mașinile electrice s-au înjumătățit aproape, vorbim despre o sumă de 25.500 de lei. De asemenea, și pentru mașinile hibrid s-au înjumătățit subvențiile, acum oamenii primesc 13.000 de lei. Totodată, subvențiile vor fi acordate doar pentru automobilele cu o valoare maximă de aproximativ 70.000 de euro.

Programul Rabla 2024: primele de casare 

La Rabla Clasic nu există schimbări majore, prima de casare este de 7.000 de lei, respectiv 10.000 de lei pentru două autoturisme. Valoarea maximă de achiziție a unui autoturism va fi de 60.000 de euro. Ca o noutate în acest an, privind cele două programe, fiecare șofer care își achiziționează un autoturism prin aceste programe trebuie să dețină la vedere un autocolant pânâ la finalizarea perioadei de monitorizare. În topul preferințelor românilor rămân mașinile de la Dacia, Toyota și Tesla.

Programul se adresează în continuare persoanelor fizice sau juridice care pot da la schimb o maşină mai veche de 15 ani sau cu normă de poluare Euro 3 sau mai mică. Iar la cumpărare eligibile sunt maşinile clasice cele cu propulsie hibridă sau cele full eletric. Vorbim de fonduri record, 1 miliard de lei pentru Rabla Plus şi 300 de milioane pentru Rabla Clasic.

Un program care se va derula în două faze, iar prima dintre ele începe marţi la ora 10 şi va dura până pe 19 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Rabla 2024. Românii care își iau mașini cu bani de la stat trebuie să le însemneze cu un autocolant