Antena Meniu Search
x

Rabla pentru electrocasnice. Românii ar putea primi vouchere de câteva sute de lei pentru aparatele vechi

După rabla la maşini, statul oferă tichetul rabla şi pentru electrocasnice. Programul e aproape de lansare. Fondurile au fost alocate, urmează să fie stabilită valoarea voucherelor, dar şi condiţiile de acordare.

Vezi și

După rabla la maşini, statul oferă tichetul rabla şi pentru electrocasnice. Programul e aproape de lansare. Fondurile au fost alocate, urmează să fie stabilită valoarea voucherelor, dar şi condiţiile de acordare. Aşadar, cine are în casă electrocasnice vechi sau stricate, să le mai păstreze puţin. Pot valora şi câteva sute de lei.

Frigidere vechi, maşini de spălat cu un consum mare de energie electrică sau aparate de aer condiţionat care nu mai dau randament, toate ar putea fi înlocuite cu un efort financiar mai mic. Cel puţin asta propune programul "Rabla la electrocasnice". 

Alexandru Bădiliță, proprietar service electrocasnice: E o idee bună, dar nu cred că va fi la fel de eficientă ca în domeniul auto. Sunt sceptic, probabil că va avea un impact, dar nu cel scontat de autorităţi.

După modelul Rabla la maşini, în centrele de colectare, românii vor preda electrocasnicele vechi şi vor primi un voucher pentru altele noi. 

Programul Rabla pentru electrocasnice ar urma să se aplice mai ales în ceea ce priveşte aparatele de aer condiţionat, maşinile de spălat, dar şi frigiderele. Pentru acest program, statul a alocat 20 de milioane de lei doar pentru ultimul trimestru din acest an.

Alexandru Bădiliță, proprietar service electrocasnice: Cred că cine ştie cu adevărat că are un produs al cărui cost de achiziţie a fost unul considerabil, va încerca în primă fază să intrevină şi să-l repare.

Valoarea tichetelor de reducere și condițiile programului vor fi publicate în curând pe site-ul Ministerului Mediului.

În schimb, comercianţii oferă de ani buni carduri de reducere cu valori de până la 250 de lei, pentru frigidere şi maşini de spălat. Pentru unele televizoare, reducerea poate ajunge chiar până la 2.000 de lei. 

Astfel, prin programul "buy back", magazinele de electrocasnice reuşesc să-i convingă pe români să recicleze şi să-şi reînnoiască aparatura din case.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Rabla pentru electrocasnice. Românii ar putea primi vouchere de câteva sute de lei pentru aparatele vechi