Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rate reduse cu 50% până la jumătatea anului, promisiune făcută în numele Guvernului

Rate reduse cu 50%, până la jumătatea anului. Este promisiunea făcută de consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă. O utopie, spun însă specialiştii, care avertizează că un asemenea scenariu este imposibil.

de Redactia Observator

la 26.02.2019 , 23:29

Rate reduse cu 50%, până la jumătatea anului. Este promisiunea făcută de consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă. O utopie, spun însă specialiştii, care avertizează că un asemenea scenariu este imposibil.

Declaraţia făcută de consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă a dat peste cap calculele analiştilor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Conform estimărilor finzoom.ro, pentru ca ratele să scadă într-adevăr la jumătate, aşa cum a declarat consilierul pe probleme economice al premierului, ar trebui ca băncile să accepte să dea credite pe degeaba, adică cu dobânză zero. Şi ar trebui să se mai intâmple şi o altă minune: ROBOR să ajungă la minus 2%. 

Nici clienţii nu cred în promisiunile Guvernului. 

Faţă de 2017, când ROBOR era sub 1%, indicele în funcţie de care sunt calculate ratele în lei ale românilor a crescut de 4 ori. Acum este peste 3%. Iar asta a însemnat rate mai mari cu câteva sute de lei pe lună.  

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă: Această creştere care s-a produs în ultimii 2 ani s-a produs artificial şi fără să aibă niciun motiv la bază. Este vorba despre comportamentul băncilor cu populaţia României de după Revoluţie. 

În nouă luni ale anului trecut, băncile din România au avut venituri de 16 miliarde de lei, din care profitul a fost de 35%. Adică 5,8 miliarde de lei. Până acum nici oficialii băncilor, nici reprezentanţii BNR nu au vrut să comenteze declaraţiile făcute de consilierul premierului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Rate reduse cu 50% până la jumătatea anului, promisiune făcută în numele Guvernului